top of page

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kutlu Olsun!

Şule ÜNAL


19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Mustafa Kemal’in Samsun’a çıktığı ve Kurtuluş Savaşını başlattığı gündür. Bu bayram Türk gençlerine armağan edilmiştir. Her yıl kutlanan bu bayram, kurtuluş mücadelesinin bir başlangıcıdır. Bu gün Atatürk’ün gençliğe verdiği önemi ve değeri gösterir. Atatürk genç nesillere inanmış, genç neslin ileriye götüreceği bir millete güvenmiştir. Özellikle köhnemiş fikirlere karşı mücadele edecek olanın gençler olduğunu ifade edecek görüşlerde bulunmuştur. “Gençler! Benim gelecekteki emellerimi gerçekleştirmeyi üstlenen gençler! Bir gün bu memleketi sizin gibi beni anlamış bir gençliğe bırakacağımdan dolayı çok memnun ve mesudum” sözleriyle ifade etmiştir.


Atatürk aslında gençlikten bahsederken ‘’genç fikirli olan, doğruyu gören anlayan’’ kişileri ifade etmektedir. Yaş sınırı olarak eğil, fikir olarak genç kalmanın önemini vurgulamaktadır. Fikirlerde yenilik yaratmak, bir ülkenin kurtulması için çok önemlidir. Atatürk’ün Samsun’a çıkma yolculuğunda işgalci güçleri yenme konusunda stratejilerini bilmek ve anlamak oldukça önemlidir. Burada yenilikçi olması ve ileri görüşlülüğü etkili olmuştur. 16 Mayıs 1919 günü yolculuğa çıkan Mustafa Kemal bu yolculuğu 18 Mayıs’ta bitirmiştir.


Atatürk’ün gelecekteki emellerini gerçekleştirecek olan gençler biziz. Ve bizler genç fikirlere sahip olmalı, daima fikirlerimizle ve yaptıklarımızla Atatürk’ün emellerini gerçekleştirmeliyiz. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulması sırasında pek çok zorluk yaşanmış ve mücadeleler verilmiştir. Bu süreçte yaşanan her zorluk göz önüne alınarak daima Atatürk’ün emanetine sahip çıkılması gerektiği hatırlanmalıdır.

Her yıl 19 Mayıs günü Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Türkiye'nin dört bir yanında spor gösterileri ve törenlerle kutlanır.

Gençler ve genç kalanlar! Genç fikirli olanlar, 19 Mayıs hepimizin bayramı. Bayramımız Kutlu Olsun! Bize, Türk gençlerine armağan edilen bu bayramı haklarımızı koruyarak, genç fikirlerin fikir dayanışması yapmasını sağlayarak kutlayalım!


29 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page