top of page

Türkiye'nin En Büyük Hukuk Zirvesi Multi Law Gerçekleşti

Selçuk Üniversitesi Hukuk Akademisi Topluluğu olarak hedefimiz, gelişimi önce kendi içimizde başlatmaktır. Düzenlediğimiz ve düzenleyeceğimiz etkinlikler, hukuk fakültesi öğrencilerine ve farklı konularda hukuki bakış açısı kazanmak isteyen öğrencilere yönelik olup kişilerin entelektüel birikimini genişletmek odaklıdır.


Tam da bu vizyon ekseninde hareket ederek 12 Ekim ve 19 Ekim tarihleri arasında Türkiye’nin En Büyük Multidisipliner Hukuk Zirvesi olan MultiLAW’ı düzenledik. MultiLAW, aynı konuda uzmanlaşmış farklı konukların, bir hukuk fakültesi öğrencisinin moderatörlüğü eşliğinde hukuk ve hukuka ilişkin alanlar hakkında konuşmaları, tartışmaları ve en önemlisi, bu konularda kamuoyunda farkındalık sağlamaları amacıyla düzenlediğimiz bir multidisipliner hukuk zirvesidir.

Bu zirve sayesinde aklımıza takılan soruları alanında uzman kişilere sorma fırsatı bulduk ve aynı zamanda, pek çok konuda kendimizi geliştirdik. Evet, bizler değişimin gelişimden doğduğunu düşünen ve bilginin gücüne inanan gençleriz!

Peki, MultiLAW’da değerli konuklarımızdan neler öğrendik?


• Zirvenin ilk gününde sayın Prof. Dr. Hakan ERTİN ve Av. İlkay Baltacı ile sağlıkta hekimin haklarını konuştuk. “Hekimler haklarını biliyorlar mı?, Hekim hakları nelerdir?, Malpraktis nedir?, Sağlık çalışanları şiddete maruz kaldığında nasıl bir yol izlemeli?, Yanlış müdahale iddiasıyla soruşturmaya maruz kalan bir hekim ne yapmalı?, Negatif savunmacı tıp yaklaşımı nedir ve hukuki yansımaları nelerdir?” sorularının ve daha fazlasının cevabını öğrendik.


Aşağıdaki linke tıklayarak canlı yayın kaydını seyredebilirsiniz: https://youtu.be/U6nbNqR0XKM

• Zirvenin ikinci gününde Prof. Dr. Veteriner Alev Akdoğan ve Avukat Yasemin Babayiğit ile hayvan haklarını konuştuk. “Hayvan haklarını koruyan kanunlar hangileridir, içeriği neleri kapsamaktadır?, Hayvan haklarına yönelik saldırıların temel sebebi nedir?, Hayvan haklarına yönelik saldırılar bakımından caydırıcılığın artırılması için yapılması gereken düzenlemeler nelerdir?, Hayvan haklarına herhangi bir saldırıda bulunulduğunda yapılması gerekenler nelerdir?, Hayvanları sahiplenilmesi ve bu eylemle alakalı hukuki süreç nasıl işler?” sorularının ve daha fazlasının cevabını öğrendik.


Aşağıdaki linke tıklayarak canlı yayın kaydını seyredebilirsiniz: https://youtu.be/pxjEe447L4M


• Zirvenin üçüncü gününde Sanatçı Ömür Gedik ve Av. Eda Salman ile Hukuk ve Sanat’ı konuştuk. “Hukuk ve Sanat ilişkisi, Sanatçılar hukuksal problemlerle ne kadar sık karşılaşıyor?, Sanatçının adının ve markasının korunması, Fikri ve Sınai Haklar, Sanat Camiasındaki intihal olayları, İntihal'in hukuki yaptırımı, İntihal durumunda eser sahibi nasıl bir hukuki yol izlemeli?, Eser nedir?, Hukukumuz neleri eser olarak kabul etmektedir?, Mevzuattaki durumlar ve çözümler nelerdir?” sorularının ve daha fazlasının cevabını öğrendik.


Aşağıdaki linke tıklayarak canlı yayın kaydını seyredebilirsiniz: https://youtu.be/JY2Awfp4Eio


• Zirvenin dördüncü gününde Av. Aysu Melis Bağlan ve Milli Sporcumuz Berfe Sancak ile Hukuk ve Spor’u konuştuk. “Spor Hukuku nedir?, Ülkemizde spor yapılanması neden devlet bünyesindedir?, Sporda hukuk kendine nasıl yer bulur?, Sporda ve spor hukukunda kadın sayısı neden azdır?, Sporun yeni normali nasıl olacak?, Spor ahlakı ve spor etiği nedir?, Doping/şike gibi olayların sonuçları nelerdir?” sorularının ve daha fazlasının cevabını öğrendik.


Aşağıdaki linke tıklayarak canlı yayın kaydını seyredebilirsiniz: https://youtu.be/hPm40GNiRSc


• Zirvenin beşinci gününde Av. Sena Evren ve Sertifier CEO'su Arda Helvacılar ile Start-up Hukuku ve Girişimcilik konusunu konuştuk. “Start-up nedir?, Fikrimizi nasıl hayata geçirebiliriz?, Herkes marka sahibi/yatırımcı olabilir mi?, Girişimcilerin projelerini hayata geçirirken izlemeleri gereken yollar nelerdir?, Ülkemizde girişimciliğin desteklenmesi, Marka nedir?, Patent-faydalı model arasındaki farklar nelerdir?, Girişimciler projelerini nasıl uluslararası boyuta taşıyabilirler?” sorularının ve daha fazlasının cevabını öğrendik.


Aşağıdaki linke tıklayarak canlı yayın kaydını seyredebilirsiniz: https://youtu.be/K2uQp_uCqaA


• Ve zirvenin son gününde Av. Begüm Gürel, Prof. Dr. Nevzat Alkan ve Uzm. Kl. Psk. Yasemin Meriç ile cinsel istismarı ve çocuk haklarını konuştuk. “Cinsel istismar ve cezası nedir?, Cinsel istismar suçunu ağırlaştıran durumlar nelerdir?, Pedofil birey kimdir?, Kanunda bu tanımın yeri var mıdır?, Pedofili bir hastalık mıdır?, İstismara uğramış birey önce nereye başvurmalıdır?, Mağdurlar için psikolojik desteğin önemi nedir?, Güvenlik güçlerinin istismar vakalarına karşı sorumlulukları nelerdir?, İdam cezası gelmeli midir?” sorularının ve daha fazlasının cevabını öğrendik.


Aşağıdaki linke tıklayarak canlı yayın kaydını seyredebilirsiniz: https://youtu.be/A4aHZOyQf7Y


✓ Selçuk Üniversitesi Hukuk Akademisi Topluluğu olarak etkinliklerimize hız kesmeden devam edeceğiz. Sosyal medya hesaplarımızdan bizi takip ederek duyurularımıza ulaşabilir, etkinliklerimize katılarak kendinizi geliştirebilirsiniz.


Instagram: https://instagram.com/hukukakademisiselcuk


Twitter: https://twitter.com/hukukakademisi_


LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/hukuk-akademisi

78 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page