top of page

Uluslararası Proje “EU Green Week” Gerçekleşti

Selçuk Üniversitesi Hukuk Akademisi Topluluğu olarak katkılarımızla ve katılımımızla gerçekleşen ilk uluslararası projeyi duyurmaktan büyük gurur duyuyoruz!

Selçuk Üniversitesi Erasmus Kurum Koordinatörlüğü, Avrupa Konseyi, WOOF Turkey, Erasmus Student Network Selçuk ve Çevre Çalışmaları Akademisinin partnerliğinde gerçekleşenproje ‘Sürdürülebilir Bir Gelecek İçin Sıfır Kirlilik: Gençler İçin Daha Büyük Bir Rol mü?’ konusuyla 2021 Avrupa Yeşil Haftası kapsamında gerçekleştirildi.

İki gün süren bu kapsamlı etkinlikte amacımız sürdürülebilir bir gelecek için gençleri sıfır kirlilik tartışmasına dahiletmekti! Çevre hukuku konusunun da dahil olduğu röportajlar, yuvarlak masa tartışmaları, vloglar ve kampüs içi aktiviteler ile gerçekleşen bu projede sıfır kirlilik konusunda farkındalık yaratmak için kirlilikle ilgili eylemleri ve deneyimlerigösteren günlük vloglar gönderildi.

3-4 Haziran’da Konya’da Selçuk Üniversitesi Furkan Kocaman Erasmus Evi’nde gerçekleşen hibrit etkinliğimizin ilk gününde Stj. Av. Hatice Bilge Demir tarafindan "Consumerism and Pollution" sunumu gerçekleştirildi ve ardından topluluğumuz başkanı Muhammet Furkan Cenger’in ‘Sıfır Kirlilik’ adlı röportajı izlendi. Tüm proje katılımcıları ile gerçekleştirilen yemeğin ardından kampüs turuna (Üniversite Geri Dönüşüm Birimi dahil; Tarım ve İklim Değişikliği Uygulama ve Araştırma Merkezi; İleri Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi (Selçuk-İLTEK); Yenilenebilir Temiz Enerji Uygulama ve Araştırma Merkezi; Kampüste kullanılan elektrikli arabalar) çıkıldı ve böylece ilk gün tamamlandı. İkinci gün açılış konuşmaları ile Prof. Dr. Vakur Sümer ve Dr. Mertol Gökelma’nın konuşma ve sunumlarının ardından Avrupa Birliği Delegasyon Başkan Yardımcısı, Rektör Yardımcımız ve konuklarımız ile birlikte yemeğe çıkıldı. İlerleyen aşamalarda ise güneş enerjisi firmalarında çalışan mühendislerle yapılan röportajlar gösterildi, Zoom’da sohbet odaları oluşturuldu ve öğrencilerin belirli konular hakkında konuşma ve tartışması sağlandı. Çevrimiçi oylama ile en iyi vlog çeken iki kişiye çeşitli ödüller verildi. Ödül olarak ücretsiz WWOOF Türkiye üyeliği verildi ve anı kalması amacıyla Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri tarafından hazırlanan taçlar sunuldu. Ayrıca ‘İklim Değişikliği ve Sıfır Kirlilik’ temalı yuvarlak masa tartışması yapıldı, Gençlik ve Sıfır Kirlilik (ZP) Manifestosu yayınlandı.

Selçuk Üniversitesi Hukuk Akademisi Topluluğu olarak ilk uluslararası projemizi çok değerli katılımcılarla birlikte gerçekleştirmekten gurur duyuyoruz. Etkinliklerimize hız kesmeden devam edeceğiz. Sosyal medya hesaplarımızdan bizi takip ederek duyurularımıza ulaşabilir, etkinliklerimize katılarak kendinizi geliştirebilirsiniz.

Instagram: https://instagram.com/hukukakademisiselcuk

Twitter: https://twitter.com/hukukakademisi_

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/hukuk-akademisi

Düzenleyen: Miray Çoban

52 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page