top of page

Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ı Rahmetle Anıyoruz

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesinin 6. yılını anıyoruz. Bağlı olduğu adalet ilkeleriyle gerisinde onurlu ve örnek bir yaşam bıraktı. Şehidimize Allahtan rahmet ailesine ve yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyoruz.

1969 yılında Siirt'e bağlı Karaboğaz köyünde dünyaya geldi. Mersin İmam Hatip Lisesinden mezun olduktan sonra İstanbul Hukuk Fakültesinde okumaya hak kazandı. 1994 senesinde İstanbul Hukuk Fakültesinden mezun olduktan sonra 1995 senesinde Mersin ilinde Hâkim adayı olarak görevine başladı. 2010 senesine kadar görevine başarıyla devam eden Kiraz, Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığına atandı. 2014'de ise İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosuna görevlendirildi. Şehit edildiğinde henüz 46 yaşında olan Kiraz, 6 kardeş arasında tek erkek evlat ve iki çocuk babasıydı.

31 Mart 2015 öğle saatleri sularında Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na avukatmış gibi görünerek giren terör örgütü üyeleri tarafından makamında rehin alındı. Akşam saatlerine kadar rehin tutulan, maalesef silah sesleri duyulduktan sonra vurulduğu anlaşılan Kiraz ambulansla hastaneye kaldırılsa da kurtarılamadı.

Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edildiği olayın yargılanması 11 Temmuz 2019'da tamamlandı. 5 sanık hakkında farklı sürelerde hapis cezasına hükmedildi. 4 sanığın hapis cezası onandı ve diğer sanığın hayatını kaybetmesi üzerine ise onun hakkında verilen karar bozuldu.

Adaleti kendisine belirleyici yol olarak konumlandıran kanun uygulayıcılarının, kanun dışı yollarla engellenmek istenmesini kınıyor ve bu gibi olayların tekrar cereyan etmemesini temenni ediyoruz. Şimdiki ve gelecekteki adalet sağlayıcılarına daha güvenli ve daha huzurlu bir çalışma ortamı sağlanması en büyük arzumuz olacaktır.


Kaynakça


-Emre LAÇİN-

111 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page