top of page

16 SORUDA YAŞAR  ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ

 

                1. BU OKULUN 2018, 2019, 2020 YILI KONTENJAN VE SIRALAMA BİLGİLERİ NELERDİR?                                                  

 

 

 

2. ÜNİVERSİTENİN KAMPÜS DURUMU NEDİR?

Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi Selçuk Yaşar kampüsü içerisinde yer almaktadır. Hukuk fakültesi dersleri Y binasında alınmaktadır. Fakülte binasının içinde bulunduğu kampüste, yemekhane, kantin, Starbucks, UniStore, SKS binası (sağlık, kültür, spor), kütüphane bulunmaktadır. Kütüphanenin zemin katında öğrencilerin öğrenci numaraları ve şifreleriyle kolayca giriş yapıp kullanabileceği bilgisayarlar bulunmaktadır. SKS binasında spor salonu, strateji oyunları odası, spor salonu ve dans stüdyosu bulunmaktadır. Ayrıca sağlık & PDR hizmetleri de bu binada verilmektedir. Kampüste öğrencilerin ücretsiz ve kolayca erişebileceği kablosuz internet ağı vardır.

 

3. FAKÜLTENİN FİZİKİ İMKÂNLARI NELERDİR?

Yaşar Üniversitesi Hukuk fakültesinde sanal duruşma salonu mevcuttur. Hukuk Fakültesi dersleri zemin kattaki ve 1. kattaki amfilerde görüşmektedir. Toplam da 6 adet amfi barındıran binanın, 5 asansörü bulunmaktadır. Kantin binadan ayrı fakat çok yakın mesafededir. Hukuk eğitimini aldığımız Y binası aynı zamanda hazırlık eğitiminin verildiği binadır.

 

4. FAKÜLTENİN NOT SİSTEMİ NEDİR?

Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesinde dönemlik not sistemi uygulanır. Her dönem zorunlu derslerden 1 vize 1 final uygulanır. Hocaların bu yüzdelikleri değiştirme inisiyatifi bulunmakla birlikte vizeler genellikle %40, finaller %60 ağırlığında olur. Dersi koşullu geçme notu 50’dir. Herhangi bir dönem sonunda genel not ortalaması 2,00 ve üzeri olan öğrenciler başarılı sayılır. Başarılı bir öğrenci dönemde en fazla 40 kredilik derse kayıt yaptırabilir. Herhangi bir dönem sonunda genel not ortalaması 1,75- 1,99 aralığında olan öğrenci sınamalı sayılır. Sınamalı statüsünde olan öğrenci en fazla 20 kredilik yeni ders olmak üzere toplam en fazla 32 kredilik ders alabilir. Yani sınamalı öğrenciyseniz okulunuz büyük ihtimaller uzar. Herhangi bir dönem sonunda genel not ortalaması 1,75’in altında olan öğrenci başarısız sayılır ve yeni ders alamaz. Yaşar Üniversitesi ÖSYM bursunu hazırlıkta 1 yıllığına, lisansta 4 yıllığına verir.

 Hazırlıkta kalırsanız hazırlıktaki bursunuz kesilir ve 2. yılda tam ücret ödemek durumunda kalırsınız. Fakat lisans eğitimine başladığınızda lisans eğitimi için kazandığınız bursunuz devam eder. Lisans eğitiminizi 4 yılda tamamlamış olmanız gerekir. 5. Yılda kredi başına belirlenen ücreti ödemek durumunda kalıyorsunuz. Örneğin, mezun olmanız için 2 ders vermeniz gerekiyor ve toplamda 8 kredi. O yıl için kredi başına belirlenen ücret 600 TL ise 4800 TL ödeme yapmanız gerekir.

 

5. FAKÜLTEDEKİ ÖĞRETİM GÖREVLİLERİNİN AKADEMİK DURUMU NEDİR?

 Fakültede 9 profesör, 3 doçent, 5 doktor öğretim üyesi vardır.

 

 6. NORMAL ÖĞRETİM İLE İKİNCİ ÖĞRETİM ARASINDA HOCA FARKI VAR MI?

      Fakültede ikinci öğretim bulunmamaktadır.

 

7. ÖĞRENCİLER İLE HOCALARIN İLETİŞİMİ NASIL?

Genel olarak ders işleyiş şekli ilk ders konu anlatımı ikinci ders soru cevap şeklinde. Hocalara ulaşmak çok kolay. Dersle ilgili sorular sorulmasını teşvik çok fazla ve derse katılım genel olarak çok önemseniyor. Atılan maillere hocalarımız cevap vermeye özen göstermekteler.

 

8. FAKÜLTEDE SOSYAL VE AKADEMİK ALANDA ETKİNLİK, FAALİYET VB. OLUYOR MU? BU ANLAMDA AKTİF Mİ?

               Mayıs ayında Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bahar şenliği coşkulu kutlanmaktadır. Öğrenci topluluklarının düzenlediği etkinlikler Selçuk Yaşar Kampüsü’nde oluyor. Yıl içinde hukuk topluluğunun çeşitli etkinlikleri de oluyor.

 

 

9. ÜNİVERSİTEDEKİ FESTİVAL, KONSER, GÖSTERİ, TİYATRO VB.

ETKİNLİKLER NE SIKLIKLA YAPILIYOR?

Mayıs ayında festivaller konser ve gösteriler yapılıyor. Tiyatro topluluğunun da etkinlikler bu zamanlarda oluyor. Yıl başında da fakültede ve kampüs genelinde çeşitli etkinlikler yapılıyor.

10. ŞEHRİN SOSYAL VE SPORTİF ANLAMDA İMKÂNLARI NELERDİR?

Yaşar Üniversitesi, metroya çok çok yakın mesafede bulunuyor. Metrodan indiğinizde okul görünmektedir. Metroya ulaşımımız çok kolay olduğu için okuldan çıkıldığında gitmek istediğiniz yerlere kolayca gidebilirsiniz. Öğlen aralarında genellikle okulun arka girişindeki kafeler ve restoranlarda vakit geçirilmektedir. Sosyallik açısından okulun konumu oldukça iyi olduğundan her şeye ulaşımınız rahattır.

11. ŞEHİRDEKİ YURT İMKÂNLARI YETERLİ Mİ?

     Yaşar Üniversitesi bünyesinde öğrenci yurdu bulunmaktadır. Toplamda 400 yatak kapasitelidir. Yurtta merkezi ısıtma-soğutma, her odada duş-tuvalet, her öğrenci için odasında çalışma masası ve ünitesi, mini buzdolabı, dolap ve ayakkabılık, her odada dıştan aramalı telefon, yemekhane, kafe, market, kablosuz internet, çamaşır ve ütü hizmeti, revir, çalışma odaları, TV salonu gibi bölümler yer almaktadır. 24 saat kesintisiz sıcak su mevcuttur. Özel Öğrenci Yurdu da okula çok yakın mesafededir. Toplam 550 yatak kapasiteli ve kız yurdunda 2 öğün, erkek yurdunda 3 öğün yemek veriliyor. Başka bir özel öğrenci Yurdu da aynı şekilde okula çok yakın mesafede bulunuyor. Toplamda 600 yatak kapasiteli ve kız/erkek öğrenci yurtlarında 3 öğün yemek verilmektedir.

12. ŞEHİR İÇİ ULAŞIM NE DURUMDA?

Şehir içinde tramvay, metro, otobüs, vapur gibi çeşitli toplu taşıma araçları mevcut. Ulaşımın rahattır. Toplu taşıma öğrenciye 1,65 ve 90 dakika içinde yaptığınız aktarmalar ücretsiz. Havaalanına ulaşım genellikle izbanla, otogara da otobüsle veya minibüsle ulaşabiliyorsunuz.

 

13. FAKÜLTEDE DİL EĞİTİMİ VEYA HAZIRLIK VAR MI?

Fakültede belli bir seviyede İngilizce bilmeniz zorunludur. Dersler %30

İngilizce veriliyor. Hazırlık eğitimini hazırlık atlama sınavında

(FLAT) 65 ve üzeri alan öğrencilerin hazırlık okumalarına gerek kalmaz. Eğer bu sınavdan kalırsanız ya da sınava girmezseniz düzey belirleme sınava girip burada belirlenen seviyeden hazırlığa başlayabilirsiniz. Bu sınava da girmezseniz en baştan, “Elementary” dediğimiz A1-A2’den başlayıp, 3 kur okuduktan sonra

“İntermediate” olarak hazırlığı tamamlayabiliyorsunuz. Dönem ortasında bir FLAT sınavı daha yapılıyor. Bu sınavdan 65 ve üzeri alırsanız hazırlığı yarım dönemde geçmiş oluyorsunuz. İsterseniz bölüme başlıyorsunuz, isterseniz okulu donduruyorsunuz. Bu

durum da 2. Dönem ücretini tam ödüyorsunuz fakat sonraki sene ilk dönem ücret ödemiyorsunuz. Kurları geçmek için kur ortalamanızın 60 olması yeterlidir. Fakat hazırlığı not ortalamasıyla tamamlamak için 3 kurun ortalamasının 65 olması gerekiyor. 3 kurun ortalaması 60-64 arasındaysa yıl sonunda FLAT sınavına girip başarılı olması gerekiyor. Herhangi bir kurda ortalamanız 55-

60 arasında kalırsa “Fast Track” denilen 1 haftalık bir eğitim alıp tekrar sınava giriyorsunuz ve ortalamanızı yükselttiğinizde kuru geçmiş oluyorsunuz.

14. FAKÜLTENİN ULUSAL VE ULUSLARARASI BURS, ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ VS. İMKÂNLARI NELERDİR?

Yaşar Üniversitesi’nde eğitim öğrenim bursu, akademik başarı bursu, yetenek bursu, barınma bursu, uluslararası öğrenci bursu, şehit ve malul gazi bursu verilmektedir.

Eğitim öğrenim bursu, ÖSYM tarafından burslu ve indirimli programlara yerleşen öğrencilere, ilgili mevzuat gereğince verilen burs ve indirimdir. Akademik başarı bursu için, kayıtlı olduğu öğretim programında değerlendirmenin yapıldığı akademik yılın sonunda

Genel Not Ortalaması 3,00 ve üzeri olan öğrenciler değerlendirmeye alınır. Öğrencilerin değerlendirmenin yapıldığı yıl (güz/bahar) içinde

Üniversite senatosu tarafından kabul edilen müfredatta belirtilen yıllık güz ve bahar AKTS toplamından az olmamak koşuluyla ders alması ve aldığı tüm derslerden başarılı olması gerekir. Yetenek bursu, üniversite mütevelli heyeti onayı ile spor, sanat vb. alanlarda özel başarıların sahibi olmuş ve bu başarılarını belgeleyen öğrencilere verilir. Barınma bursu, İzmir il sınırları dışında ikamet eden Eğitim-Öğretim bursu kapsamında ÖSYS sınavında Dil puan türünde ilk 1000’de, diğer puan türlerinde ilk 5000’de yer alarak Yaşar Üniversitesine giren ve tam burslu olarak kayıt yaptıran öğrenciler, Yaşar Üniversitesi öğrenci yurdundan kontenjan dahilinde ücretsiz olarak faydalanır. Uluslararası öğrenci bursu, rektörlüğün ve mütevelli heyetinin onayı ile uluslararası öğrencilere verilen eğitim öğretim bursudur. Şehit ve malul gazi bursu,

ÖSYS sınavı sonucunda Yaşar Üniversitesinin Burssuz programlarından birine girme hakkı kazanan şehitlerin eşleri ve çocuklarına, malul gazilere ve çocuklarına, mütevelli heyeti tarafından tahsis edilen kontenjan dahilinde verilen burstur.

 

15. NEDEN BU FAKÜLTEYİ TERCİH ETMELİLER?

Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi, eğitimini çok başarılı bulduğum bir kurumdur. Sosyal imkanları, okulun konumu ve İzmir’de yer alması da Yaşar Üniversitesi’ni tercih ederken çok önemlidir. Benim başlıca tercih etme nedenim İngilizce hukuk eğitimi veren sayılı okullarda biri olması ve eğitiminin kalitesi hakkında duyduğum olumlu eleştiriler olmuştur.

16. OKULUNUZ ONLİNE SÜRECİ NASIL YÖNETTİ?

     Öncellikle Yaşar Üniversitesi online süreci çok iyi yönetti. Türkçe derslere genelde sakai sitesinden, İngilizce derslere Microsoft Teams üzerinden katılım sağlıyoruz. Sınavlarımızda herhangi bir internet kesintisi ve sınavdan atılma olursa hocayla direk iletişime geçiyoruz ve hocalarımız teknik ekipten aldığı bilgiyle bize geri dönüş sağlıyor. Hocalar maillere hemen dönüş yapıyor ve online derslerimiz kaydediliyor daha sonra girip izleyebiliyoruz. Derslerimizi hoca bizim yorulup yorulmadığımıza göre değerlendiriyor ona göre devam ediyor. Aynı zamanda İzmir depreminde okulumuz zarar görenler için bir haftalık eğitime ara vererek mağdur olmamamızı sağladı.

     

   https://flaw.yasar.edu.tr

bottom of page