top of page

15 SORUDA YALOVA ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ

 

1. BU OKULUN 2018, 2019, 2020 YILI KONTENJAN VE SIRALAMA BİLGİLERİ NELERDİR?

 

 

 

 

 

2. ÜNİVERSİTENİN KAMPÜS DURUMU NEDİR?

Fakülte binası Merkez Yerleşke içerisinde bulunmaktadır. Tüm dersler bu bina içerisinde işlenmektedir ve yeni yapılmış güzel bir binadır. Kampüsün içerisinde hukuk fakültesi dışında 6 fakülte var ve genel olarak kalabalık bir kampüs değildir. Yemekhane hukuk fakültesine uzak ve tepede olduğu için yokuşu yürümek yorucu olabilmektedir. İkinci seçenek olarak kantinden yemek yenilmektedir. Yemekhane deniz ve İstanbul manzarasına sahiptir. Başka bir seçenek bulunmamaktadır. Küçük bir amfi oturma şekli ve birkaç ihtiyaca yönelik yerlerin kurulacağı ve kültür sanat biriminin olacağı söylenmektedir. Kampüs büyük değil ancak boş arazisi çok fazla ve yeni yapılan ikinci kapısının da bulunduğu yerde kulüp köy adında bir bölge bulunmaktadır. Öğrenciler gerekli birim ile iletişime geçtikten sonra sahaları kullanabilmektedir. Bir de Mühendislik Fakültesinin önünde konteyner kafeterya bulunmakta ancak boyut olarak pek büyük sayılmamaktadır. Öğrenciler olarak kampüs içerisinde zaman geçirilmemekte. Merkez kütüphane denilen yer ise kampüste ve 24 açık sisteme geçilmiştir. Sınav dönemlerine paralel olarak açık bırakılmaktadır. Çalışma masası sayı olarak az değil ancak bazı saatlerde yer bulmak zorlaşmakta. Yiyecek- içecek için otomat içerisindedir.

3. FAKÜLTENİN FİZİKİ İMKÂNLARI NELERDİR?

Fakülte binası iki girişlidir genel olarak ön taraf kullanılmaktadır. Fakülte içerisinde dört amfi, bir kütüphane, kapalı kantin, çift taraflı asansör bulunmaktadır. İlk katta bulunan kantin alanı fotokopi ve ders notu ihtiyacını karşılayan bir yerdir. İki taraftan kapılar var ve aşağıda amfi bir ve amfi iki bulunmaktadır. Kantinin üst katında öğrenci işleri ve diğer iki amfi bulunmaktadır. Bina önünde tahta büyük merdivenler bulunmakta ve orada oturmak öğrencilere cazip gelmektedir. Çardak, bank vs. bulunmamaktadır. Bina içerisinde sanal duruşma salonu bulunmamaktadır. Kütüphane yetersiz kalmaktadır. Masa olarak da çok az ve rahatsız bulunmaktadır. Bu büyük bir eksiklik oluşturmakta çünkü ders öncesi veya sonrası bina ile merkez kütüphane arasında yürümek yorucu olabilmektedir.

4. FAKÜLTENİN NOT SİSTEMİ NEDİR?

Dönemlik sistem uygulanmaktadır. Güz ve Bahar dönemi olarak geçmektedir. Her dönem vize ve final yapılmaktadır. %40 vize etkisi %60 final etkisi olmaktadır. Ve geçme notu finalde 40’tır. Final haftasından sonra bütünleme sınav dönemi vardır. Yaz okulu da mevcuttur.

5. FAKÜLTEDEKİ ÖĞRETİM GÖREVLİLERİNİN AKADEMİK DURUMU NEDİR?

1 profesör, 2 doçent, 16 doktor öğretim üyesi bulunmaktadır.

6. NORMAL ÖĞRETİM İLE İKİNCİ ÖĞRETİM ARASINDA HOCA FARKI VAR MI?

İkinci öğretim bulunmamaktadır.

7. ÖĞRENCİLER İLE HOCALARIN İLETİŞİMİ NASIL?

Genel olarak mail yolu ile iletişim sağlanmaktadır. Sorular ya da anlaşılmayan noktalarda rahatlıkla iletilmekte ve geri dönüş alınmaktadır. Danışman hocalar da var ve gerektiğinde yardımcı olmaktadırlar. Derslerin işleyişi birbirinden çok farklı olabilmekte ancak rahat bir ortam yaratıldığı söylenebilmektedir. İçerik olarak gerek sözlü anlatım gerek slayt sunu gerek kitaptan işleyerek ders anlatımı yapılmaktadır. Genellikle sınavlara yakın pratik ders yapılmakta ve çok faydası olmaktadır. Anlaşılması için bazen bu derslerin süresi uzatılmaktadır.

8. FAKÜLTEDE SOSYAL VE AKADEMİK ALANDA ETKİNLİK, FAALİYET VB. OLUYOR MU? BU ANLAMDA AKTİF Mİ?

Fakülte bünyesinde öğrenci topluluk ve kulüpleri aktif olarak etkinlikler düzenlemektedir. Genelde etkinlikleri fakülte binasında yapmaktadırlar. Her hafta farklı konulardan ve farklı konuklar ile en az bir konferans düzenlenmektedir. Geçtiğimiz sene Türkiye çapındaki bir yarışmada yılın en aktif hukuk topluluğu bünyemizdeki bir öğrenci topluluğu olmuştur. Akademik etkinlikler içerisinde sadece konferanslar değil geziler veyahut gelişim şansı bulunan eğitimler düzenlenmektedir.

9. ÜNİVERSİTEDEKİ FESTİVAL, KONSER, GÖSTERİ, TİYATRO VB. ETKİNLİKLER NE SIKLIKLA YAPILIYOR?

Festival ilk kez merkez yerleşkede geçtiğimiz sene düzenlenmiştir. Yünifest isimli bu festival öğrenciler tarafından organize edilmiş olup konser, oyun alanları, çeşitli gösterileri getirmiştir. Okul müzik grupları bazen ücretsiz bazen ücretli organizasyonlarda aktif şekilde yer almaktadır. Tiyatro ekibinin her sene sonunda mutlaka bir gösterisi olmakta, bunun dışında da atölye çalışmaları ve skeçler düzenlemektedirler. Özel günlerde ana kampüste belli başlı programlar sürekli olarak düzenlenmektedir.

10. ŞEHRİN SOSYAL VE SPORTİF ANLAMDA İMKÂNLARI NELERDİR?

Şehrin bu anlamda sunduğu imkanlar oldukça kısıtlıdır. Küçük bir şehir olduğu için üniversite dışında halk eğitim kursları veya ücretli kursların olduğu birkaç yer bulunmaktadır. Spor salonları, dans kursları mevcuttur.

11. ŞEHİRDEKİ YURT İMKÂNLARI YETERLİ Mİ?

Şehrin merkezinde özel yurtlar bulunmaktadır. Kız yurtlarının bu anlamda sayısı erkek yurtlarına göre daha fazladır. Devlet yurtlarının yeri ve ulaşım imkanı nedeniyle tercih edilmemektedir. Kampüsümüze çok yakın yeni devlet yurdu yapıldığını bilmekteyiz. Bunun dışında apart sisteminde çok az seçenek var. İmkanları bakımından hepsi birbirinden farklılık göstermektedir.

 

12. ŞEHİR İÇİ ULAŞIM NE DURUMDA?

Ulaşım bakımından çok fazla şikayet edilen bir şehirdir. Çünkü kart sistemi bulunmamakta ve eski küçük minibüslerle şehir içi ulaşım sağlanmaktadır. Öğrenci sayısının son dönemlerde arttığını düşünürsek kampüse ulaşırken rahat bir seyahat etmediğimiz aşikardır. Dolmuşlardan farklı her saat çeyrek geçe kampüs önünde kalkan ve şehrin merkezine giden dolmuşlardan daha uygun fiyatlı büyük minibüsler bulunmaktadır. Şehir içi ulaşımlar en fazla 15 dakika sürmektedir. Bunun dışında şehir dışı ulaşımda çok iyi bir konumdadır. Gün içerisinde İstanbul, İzmit, Bursa illerine gidip gelmek çok kısa süreli ve rahattır. Şehrin merkezinde sahilde bir otogar ve feribotların kalktığı yer bulunmaktadır. Bunun dışında şehrin otogarı yine çok uzak değildir ve dolmuş ulaşımı ile gidilebilmektedir. İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanına direkt kalkan araçlar bulunmakta ve süresi bir saat olmaktadır.

 

13. FAKÜLTEDE DİL EĞİTİMİ VEYA HAZIRLIK VAR MI?

Bulunmamaktadır.

14. NEDEN BU FAKÜLTEYİ TERCİH ETMELİLER?

Yeni kurulmuş bir fakülte olmasına rağmen hakimlik-savcılık sınavlarında başarısını göstermiş ve eğitim anlamında anlayabilmenin hocalarımız tarafından benimsenmiş olması bence en kıymetli yanları. Bunun dışında akademik veyahut kişisel gelişim anlamında öğrenci topluluklarının katkısı çok fazla. Konum itibariyle farklı şehirleri tanıma imkanını bizlere veriyor ve gelecek planlamasında düşündüğümüz sınır okuduğumuz şehir olmuyor. Her fakültenin eksiklikleri ve artı yönleri vardır. Bu bakımdan dengeli bir orana sahip ancak gelişmekte olduğunu ve her geçen gün daha iyiye gittiğini söyleyebilirim. Beklentilere göre çok fazla değişkenlik gösteriyor fakültemizi sevip sevmememiz. Hukuk fakülteleri arasında öğrencilerin iki kere hukuk davasında lehine karar ile kazandığı davalar bir bakımdan bizim farklı yanımızı göstermektedir.

15. OKULUNUZ ONLINE SÜRECİ NASIL YÖNETTİ?

 Dersler genellikle ÜBYS üzerinden sisteme tanımlanan program ve sürede senkron olarak işlenmekle birlikte, sistemin sıkıntı yarattığı durumlarda Microsoft Teams de kullanılmaktadır. Sınavlarımız çoğunlukla test şeklinde ve ÜBYS üzerinden yapılmaktadır. Büyük çoğunluğumuz sistemin kasmasından ötürü sıklıkla sınav anında sorun yaşamaktadır.

http://www.yalova.edu.tr/

bottom of page