top of page

16 SORUDA TOBB ETÜ ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ

1. BU OKULUN 2018, 2019, 2020 YILI KONTENJAN VE SIRALAMA BİLGİLERİ NELERDİR?

 

 

 

2. ÜNİVERSİTENİN KAMPÜS DURUMU NEDİR?

Kampüs Söğütözü’nde bulunmaktadır. Okulun yeşil alanları 2020 yılında genişletilmiştir. Teknoloji merkezinin arkasına yeni yapılmış büyük bir yeşillik alanı bulunmaktadır. Okulun spor sahaları vardır, amerikan futbolu sahası yapılacaktır. Okulun fitness salonu ve yüzme havuzu vardır belirli saatlerde öğrencilere ücretsizdir. Üç tane yemek yeri vardır. Bunlardan bir tanesi Çatı’dır.  Ayrıca okulda subway, starbucks ve cafe mio bulunmaktadır. Okulun içerisinde eğitimli bakımları “tobb etü hayvan severler topluluğu” tarafından üstlenilen pek çok köpek bulunmaktadır. Tamamen zararsızdırlar.

Okulun camisi mevcuttur. Yurt okulun hemen karşısında olup yürüme mesafesi 5-10 dakikadır.

 

 

3. FAKÜLTENİN FİZİKİ İMKÂNLARI NELERDİR?

Fakültede duruşma salonu, kafeteryası vardır.5 tane büyük amfi vardır. Hukuk derslerinin büyük çoğunluğu amfilerden işlenir. Kütüphane, mescit, bilgisayar laboratuvarı mevcuttur. Hukuk fakültesi ana binada yer almaktadır. Okulda hemen ana binanın bitişiğinde bulunan bir taşınmazı satın almış tahliye ve sonrasında yapılacak düzenlemelerle oradaki alanda okula katılacaktır. Hangi fakültelerin taşınacağı kesin olmasa da hukuk veya mühendislik fakültesinin ayrı binaya taşınma ihtimali vardır.

 

 

4. FAKÜLTENİN NOT SİSTEMİ NEDİR?

Fakültede dönemlik not sistemi vardır. Dersler bir vize bir final şeklinde olabilmektedir. Geçme notu mevcuttur ve genel olarak 60’tır. Ancak bazı derslerde geçme notuna ek olarak final sınavında önceden belirlenmiş bir not almak gerekmektedir. Vize - final oranları %40 % 60 şeklinde olup, hocanın kanaatine göre %30 - %70 şeklinde de olabilmektedir.  Burslar 5 yıldır. Bursların kesilmesi öğrencinin hazırlık sınavını atlayamaması veya belli bir not ortalamasının altına düşmeme gibi şartlara bağlı değildir.

 

 

5. FAKÜLTEDEKİ ÖĞRETİM GÖREVLİLERİNİN AKADEMİK DURUMU NEDİR?

Okulumuzda 5 Doç Dr., 7 Prof. Dr., 7 Dr. Öğr., 10 Arş. Gör., 1 Öğr. Görevlisi olmak üzere 30 öğretim görevlisi ders vermektedir.

6. NORMAL ÖĞRETİM İLE İKİNCİ ÖĞRETİM ARASINDA HOCA FARKI VAR MI?

Okulda ikinci öğretim yoktur.

 

 

7. ÖĞRENCİLER İLE HOCALARIN İLETİŞİMİ NASIL?

Dersler doçent ve profesörler tarafından bizzat işlenir. Hocalar derse katılıma çok önem verir. Bu bağlamda madde ve karar tartışmaları sık sık öğrenciler tarafından yapılmaktadır. Fakülte öğrencinin derse katılması konusunda çok hassas olup bu sebeple öğrencinin soru sormasına çok önem verir. Soruların topluluk içerisinde konuşma becerisinin gelişmesi için derste sorulması istenir ancak öğrenci arzu ederse bu soruyu bizzat hocanın odasına giderek de sorabilir. Hiçbir hocanın gerek derste gerekse sonrasında soru sorulmasıyla bir sorunu yoktur.

 

8. FAKÜLTEDE SOSYAL VE AKADEMİK ALANDA ETKİNLİK, FAALİYET VB. OLUYOR MU? BU ANLAMDA AKTİF Mİ?

Topluluklar çok aktiftir. Hatta öğrenciler tarafından çıkarılan dergileri vardır. Her yıl birçok ulusal kariyer günleri,etkinlikler yarışmalar düzenlenmektedir. 

 

 

9. ÜNİVERSİTEDEKİ FESTİVAL, KONSER, GÖSTERİ, TİYATRO VB. ETKİNLİKLER NE SIKLIKLA YAPILIYOR?​

Yılda 2 ya da 3 defa festival, konser gibi etkinlikler yapılır. Topluluklar sürekli olarak tiyatro, bowling tipi etkinlikler yapılmaktadır.

 

 

10. ŞEHRİN SOSYAL VE SPORTİF ANLAMDA İMKÂNLARI NELERDİR?

Okul metroya yakındır bu sebeple sosyal imkanlar geniştir. Okulun çok yakınında AVM bulunmakta olup öğrenciler ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayabilmektedir. Okulun içerisinde ve yurt bahçesinde çeşitli sahalar bulunmaktadır. Bunun yanında okulun fitness salonu ve yüzme havuzu bulunmakta olup belli saatlerde ücretsizdir.

 

 

11. ŞEHİRDEKİ YURT İMKÂNLARI YETERLİ Mİ?

Okulun kendi yurdu bulunmaktadır. Ayrıca okula yakın pek çok yerde de yurt bulunmaktadır.

 

 

12. ŞEHİR İÇİ ULAŞIM NE DURUMDA?

Şehir içi ulaşım metroya yakınlık dolayısıyla gelişmiştir. Ayrıca okulun hemen karşısında durak bulunmaktadır ve okulun saatlik ringleri, sabah ve akşam semt servisleri vardır ve bunlar ücretsizdir.

 

 

13. FAKÜLTEDE DİL EĞİTİMİ VEYA HAZIRLIK VAR MI?

Evet ve sorunludur. TOEFL ITP’den 500 ve üzeri alarak öğrenciler muafiyet verebilirler.

14. FAKÜLTENİN ULUSAL VE ULUSLARARASI BURS, ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ VS. İMKÂNLARI NELERDİR?

Bu bilgiye fakültemizin internet sitesinden daha detaylı ve güncel bir şekilde ulaşabilirsiniz

Fakültenin öğrenim süreci içerisinde İtalya ve Amerika’da hukuk bürolarında staj yaptırma imkanları mevcuttur. Ayrıca ERASMUS programı dahilinde öğrenciler pek çok yere gidebilir.

15. NEDEN BU FAKÜLTEYİ TERCİH ETMELİLER?

Öğretim elemanlarının alanındaki yeterliliği gerçekten çok üst düzeydedir. Hocalarımız alanlarında önde gelen isimlerdendir ve teori bilgilerinin yanında uygulamaya da hakimdirler. Hocalarla rahat iletişim kurmak, hocaların derslere bizzat kendilerinin gelip dersleri işlemesi ve kontenjanların az tutulması sebebiyle rahatça hocayla ders içinde iletişim kurma imkanı vardır. Bazı hukuk fakültelerinin aksıne fakültemde herhangi bir siyasi görüş ayrımı yoktur öğrenciler arasında. Çünk düşüncelerin her zaman ifadie edilebileceği ancak bunun koşulunun saygı olduğu özellikle vurgulanmaktadır.

16. OKULUNUZ ONLİNE SÜRECİ NASIL YÖNETTİ?

​Okulumuz pandemi süreci başladıktan sonra online sisteme en kolay adapte olan okullardan birisidir. Sıfırdan bir sistemi çok kısa sürede oluşturup zaman içinde oluşan problemleri de aynı hızda çözümlediler. YÖK’ün pandemi sürecinde yayımladığı kuralları en hakkıyla uygulayan okullardan birisidir. Sistem ilk oluşturulduğu andan itibaren saydamlık ve eşitlik ilkeleri gereğince kameralı olarak sınavlar yapılmaya başlandı. Erişimi olmayan öğrencilerin varlığı sorgulanarak kimsenin hak kaybı yaşamaması için gerekli çaba sarf edildi. Gerek devam zorunluluğu olan bir okul olmamız ve gerekse hocaların tercihi ile hukuk derslerinin ders kayıtları alınıp öğrencilerle paylaşılmadı (Paylaşan hocamız da vardı, tercihi bir şey). Üniversitenin verdiği bir kararla her hocaya haftalık bir saat belli bir gün ve saatte officehour oluşturarak öğrencilerin sorularını kolaylıkla hocalarla paylaşılmasına öncülük edildi. Hocalar bu süreçte öğrencilerin her türlü sorusunu gerek mailler gerek ders esnasında gerekse ofis saatinde cevaplandırdı. Bu sürecin devamında kamera sayısı ikiye çıkarıldı ve sınavlar bu şekilde yapıldı. Bu karar alındığında yine öğrencilere imkanları sorularak mağduriyet yaşanmasının önüne geçildi. Şu anda problemsiz olarak derslerimizi ve sınavlarımızı gerçekleştiriyoruz.

İnternet sitesi: https://www.etu.edu.tr/tr/bolum/hukuk

bottom of page