top of page

16 SORUDA SELÇUK ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ

 

1. BU OKULUN 2018, 2019, 2020 YILI KONTENJAN VE SIRALAMA BİLGİLERİ NELERDİR?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. ÜNİVERSİTENİN KAMPÜS DURUMU NEDİR?

Fakülte Alaaddin Keykubat Kampüsü içerisinde yer almaktadır. Kampüs içerisinde neredeyse her ihtiyaca cevap verecek yerler mevcuttur. Kampüs yeşil alana sahiptir. Kampüs içerisinde tramvay ile ring hattı sağlanmaktadır. Tiyatro ve konferans salonları bulunmaktadır. Kampüs içerisinde otopark sıkıntısı yok. Kampüs içerisindeki Ünibike sistemi ile cüzi ücret karşılığında kampüs alanı ile sınırlı olarak bisiklet kiralayabiliyorsunuz. Kampüs içerisinde stadyum ve olimpik yüzme havuzlu spor kompleksi (ücretli) bulunmaktadır. Kampüs içerisinde devlet ve yarı özel olarak öğrenci yurtları mevcuttur. Sosyal tesisler mevcut olmakla birlikte aylık veya gün seçimi yaparak abone olup, burada yemek ihtiyacınızı giderebilirsiniz. Yemek için bunun dışında birçok seçenek mevcut. Kampüs içerisindeki kafelerde akşam canlı müzik, lig maçı yayını vb. imkanlar sunulmaktadır. Kampüs içerisinde tıp fakültesi hastanesi ve diş hastanesi öğrencilere açık olarak hizmet vermektedir. Kampüs yüksek kapasiteli bir camiye de sahiptir.

 

 

3. FAKÜLTENİN FİZİKİ İMKÂNLARI NELERDİR?

Fakülte içerisinde duruşma salonu, toplantı salonu, okuma salonu adı altında çalışmaya elverişli bir çalışma ortamı, ufak bir oturma imkanı sağlayan açık havaya sahip kantin, konferans salonu, kırtasiye, mescit ve asansör bulunmaktadır.

 

Fakülteye giriş bina içindeki güvenliğin yanında öğrenci kimliği ile geçilen turnikelerden sağlanıyor. Fakültenin bol yeşil alana sahip bahçesi var. Oturmaya imkan veren çardak ve banklar mevcuttur.

 

Basamaklı amfilerde, bireysele ayrılmış tekli oturaklara sahip oldukça büyük ve kapasitesi yüksek amfi sınıflarda ders işliyoruz.

 

Fakülte binası önündeki Themis heykeli ve binanın dış görünüşü açısından kampüsün en güzel binası olduğunu bir kez daha kanıtlamaktadır.

 

4. FAKÜLTENİN NOT SİSTEMİ NEDİR?

Fakültenin not sistemi yıllık sistem. Sene boyunca bir vize bir final yapılıyor.

 %30 Vize %70 Final notları etkilemektedir.

5.FAKÜLTEDEKİ ÖĞRETİM GÖREVLİLERİNİN AKADEMİK DURUMU NEDİR?​​

6 Prof., 5 Doç. Dr., 19 Dr. Öğr. Üyesi ve 23 tane araştırma görevlisi ile güçlü ve dinamik bir kadroya sahiptir.

 

6. NORMAL ÖĞRETİM İLE İKİNCİ ÖĞRETİM ARASINDA HOCA FARKI VAR MI?

Anayasa dersinde hoca farkı ve ders saatleri hariç neredeyse hiçbir fark yoktur.

 

7. ÖĞRENCİLER İLE HOCALARIN İLETİŞİMİ NASIL?

Öğrenciler rahatlıkla sınıfta söz alabiliyor. Soru sorma konusunda gerektiği düzeyde serbestiye ve imkana sahiplerdir. Ders dışında da, öğrenciler ilgili hocaların yanına giderek gerek sınıf içerisinde gerek hocaların şahsi odalarında sorularına cevap alabilmektedir.

 

 

 8. FAKÜLTEDE SOSYAL VE AKADEMİK ALANDA ETKİNLİK, FAALİYET VB. OLUYOR MU? BU ANLAMDA AKTİF Mİ?

Çeşitli kimselerin (ki bu kimseler kamuya mâl olmuş, alanında yetkin kişiler) konferansları ile, kurgusal duruşmalar ve çeşitli öğrenci topluluklarının partileri, faaliyetleri ve son dönemde online konferansları ile aktiflik sağlanıyor.

9. ÜNİVERSİTEDEKİ FESTİVAL, KONSER, GÖSTERİ, TİYATRO VB. ETKİNLİKLER NE SIKLIKLA YAPILIYOR?

Şehirde konser olarak fazlasıyla seçenek mevcuttur. Lakin bunların çoğu ücretli organizasyonlardır. 

Kampüste ücretsiz veya yardım kuruluşlarına bağış maksatlı, cüzi miktarda ücrete tabi tiyatrolar sergilenmektedir. Çeşitli konferanslar ve etkinlikler yapılmaktadır. Özellikle önemli gün ve haftalarda etkinlik sayısı artmaktadır.

 

 

 10. ŞEHRİN SOSYAL VE SPORTİF ANLAMDA İMKÂNLARI NELERDİR?

Selçuklu Kongre Merkezi’nde veya şehrin simgesi haline gelmiş noktalarda belediye ve çeşitli kurumlar tarafından güzel etkinlikler gerçekleştirilmektedir. Sanatseverlerin, kitap aşıklarının bir araya gelebileceği büyük organizasyonlara ev sahipliği yapılıyor.

Spor bakımından şehrin belli noktalarında belediye tarafından spora teşvik amaçlı, ucuz denebilecek bir ücretle abone olabileceğiniz spor salonları ve yüzme havuzları ile ücretsiz kurslar mevcuttur.

 

11. ŞEHİRDEKİ YURT İMKÂNLARI YETERLİ Mİ?

Erkek yurtları kapasitesi bakımından, Türkiye’nin en yeterli illerinden biri olan Konya pek çok özel, yarı-özel, devlet yurduna sahiplik yapmaktadır. Bu yurtların pek çoğu yeni binalardadır.

Kız yurtlarında ise devlet yurdu kapasitesi yetersiz kalmakta ve bu eksik, özel ve yarı-özel yurtlar ile kapatılmaktadır.

 

 

 12. ŞEHİR İÇİ ULAŞIM NE DURUMDA?

Bana kalırsa ulaşım bakımından şehir son derece gelişmiştir. Şehrin ulaşımı, fakültemiz için yoğunlukla, tramvay hattı olarak sağlanmakta. Şehrin tramvayları her beş dakikada bir geliyor. Kampüs içerisinde fakülte durağına kadar geliyorsunuz. Bunun dışında şehirde dolmuş, otobüs ve ticari taksiler ile ulaşım sağlanmaktadır. 4 TL gibi uygun fiyatlı bir öğrenci bileti tüm toplu taşımalarda aynı şekilde geçerli. 240 TL aylık öğrenci abonmanı yaptırabiliyorsunuz. Bu öğrenciye kolaylık sağlamaktadır. Ayrıca şehirde ulaşım günden güne geliştirilmeye çalışılıyor.

 

Şehirde havaalanı size biraz uzak bulunuyor. Otogara, kampüsten 25 dk. süren bir tramvay yolculuğu ile ulaşılabilmekteyiz. Tren garı kampüsten 1 saate yakın tramvay yolculuğunun ardından yapacağınız 15 dk. yürüme yolculukla, bir miktar uzaktır.

Bosna Hersek olarak bilinen ve tamamıyla öğrenciye dönük olan mahalleye ise kampüsten 5-10 dk. civarında ulaşabiliyorsunuz.

 

13. FAKÜLTEDE DİL EĞİTİMİ VEYA HAZIRLIK VAR MI?​

Fakültede hazırlık bulunmamaktadır.1. sınıfta haftada 2 saat zorunlu İngilizce ders vardır fakat dönem başında muafiyet sınavından geçerseniz bu dersten muaf sayılırsınız. 

 

14. FAKÜLTENİN ULUSAL VE ULUSLARARASI BURS, ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ VS. İMKÂNLARI NELERDİR?

​Farabi, Erasmus, Mevlana gibi programlarla birlikte Üniversitenin ayrıca Avrupa'da bulunan birçok Fakülte ile de anlaşmalıdır. Bu konuda daha detaylı ve güncel bilgi için fakülte web sayfasını inceleyebilirsiniz.

15. NEDEN BU FAKÜLTEYİ TERCİH ETMELİLER?

Fakülteyi tercih edilebilir kılan en önemli özelliği bana kalırsa köklü bir fakülte oluşudur. Bu özelliği sebebiyle herkesin bir şekilde namını duymuş olduğu bir okulda okumanın ayrıcalığını yaşıyor ve farkını hissediyorsunuz. Fakültenin bir bireyi olduğunuzda bazı şeylerin yerleşmiş, düzenin oturmuş olduğunu açıkça görebiliyorsunuz. Hakim, Savcılık hayali olanların orana bakarak gelme ihtimalinin yüksek olduğu bir fakültedir.

Belki birçok şehre çok uzak olmaması ile de Konya Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi tercih edilebilir.

Hocalar ile iletişimin rahatlığı da tercih döneminde göz önünde alınabilecek bir husustur.

 

 

16. OKULUNUZ ONLINE SÜRECİ NASIL YÖNETTİ?

Okulumuzda ilk dönem Adobe Connect sistemi kullanıldı, ikinci dönem ise Microsoft Team üzerinden dersleri işlemektedir. İlk dönem dersleri ikinci dönem ders işlediğimiz sisteme de aktarılmıştır. Ayrıca ikinci dönem geçtiğimiz sisteme göre dersleri indirebiliyoruz. Sınavlar da online şekilde yapılıyor. Belirli bir zaman içerisinde istediğiniz saatte yapabiliyorsunuz. Fakat daha sonradan sınavlara belirli saat aralıklarında girilme şartı konuldu. Kamera ve mikrofon açma zorunluluğu yoktu. İlk dönem sistem açısından biraz sıkıntılı geçse de ikinci dönem güzel geçti.

https://www.selcuk.edu.tr/Birim/hukuk

bottom of page