top of page

Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesini Kazananların Bilmesi Gerekenler

Güncelleme tarihi: 15 Eyl 2021

Selçuk Üniversitesi 1975 yılında kurulmuş köklü bir üniversitedir. Selçuk Üniversitesi bünyesinde 1983 yılında Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi kurulmuş olup Türkiye’de kurulan en köklü beş hukuk fakültesi içinde yer almaktadır.


Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi güçlü ve nitelikli bir akademik kadroya sahiptir. Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi bünyesinde 4 Profesör, 3 Doçent, 14 Doktor öğretim üyesi olmak üzere toplam 21 öğretim üyesi 3’ü Doktor olmak üzere toplam 32 Araştırma görevlisi bulunmaktadır.


Selçuk Üniversitesi kampüsü Türkiye’nin en geniş yüzölçümüne sahiptir. Selçuk Üniversitesi kampüsü öğrencilerin her türlü ihtiyacını karşılayabilecek donanıma sahiptir. Kampüs adeta küçük bir şehir gibidir. Kampüsün merkezinde yer alan gökkuşağı alışveriş merkezi içinde restoranlar, kafeteryalar, kitapçılar, berber, terzi vb. birçok temel ihtiyaçlarınızı giderebileceğiniz mekanlar bulunmaktadır. Bunun yanında stadyum, kapalı spor salonları, tenis kortları, olimpik yüzme havuzu, binicilik tesisleri, gösteri ve temsil salonları, kongre, konferans, sempozyum salonları, kütüphane gibi sosyal, kültürel, sportif ve eğitim- öğretim alanları mevcuttur. Selçuk Üniversitesi kampüsünde öğrencilerin yemek ihtiyaçlarını giderebilmeleri için sosyal tesisler mevcuttur. Yemekler çok kaliteli ve lezzetli olup uygun fiyatlıdır. Öğrenciler aylık veya gün seçimi yaparak abone olup bu hizmetten faydalanabilirler. Kampüs içerisinde devlet ve yarı özel olarak öğrenci yurtları ve aynı zamanda konuk evleri de mevcuttur. Kampüs içerisinde tramvay ile ring hattı sağlanmaktadır ve ücretsizdir. Tramvay hattı sayesinde kampüs içerisinde fakülte durağına kadar gelebiliyorsunuz. Kampüs içerisinde “Ünibike” sistemi ile düşük bir bedel karşılığında bisiklet kiralayabilirsiniz. Üniversitenin merkezi kütüphanesine ek olarak hukuk fakültesi bünyesinde 13392 cilt kitabı bulunan ve 152 çalışma masalı büyük bir hukuk kütüphanesi bulunmaktadır. Fakültede öğrenci topluluklarının da katkısıyla birçok ulusal ve uluslararası seminer, sempozyum ve konferanslar düzenlenmekte bu sayede öğrencilere ders ile sınırlı kalmayacak biçimde hukuk eğitimi verilmektedir. Üniversitede fakültemiz “pembe köşk” olarak bilinmektedir. Hem fakülte binamızın mimarisi hem de çiçeklerle dolu bahçesinden dolayı üniversitenin en güzel fakültelerinden biridir.


Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi her yıl hakimlik-savcılık sınavlarında yüksek bir başarıya sahiptir. 2020 yılında yapılan Adli Yargı Hakimlik sınavı birincisi Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesinden çıkmıştır. Bu başarının yüksek olmasının en önemli nedenlerinden biri verdiği eğitim kalitesi ve güçlü akademik kadrosudur.


Selçuk Üniversitesi Hukuk Akademisi Topluluğu olarak amacımız üniversite öğrencilerinin çeşitli sosyal becerilerini geliştirerek kültürel ve akademik alanlarda yapacakları çalışmalarla yaşadıkları dünyaya entelektüel bir bakış açısı kazanmalarına yardımcı olmaktır. Hedefimiz, üniversite öğrencilerini okuyan, araştıran, tartışan, dünyaya daha geniş bir vizyonla bakan, sosyal donatıları gelişmiş bireyler olmaları için çeşitli konsept ve konularda çalışmalar yapmaktır. Üniversite hayatında etkin olmak ve entelektüel birikimini genişletmek isteyen bütün öğrencileri Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesine bekliyoruz.


Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi İnternet Sitesi: https://www.selcuk.edu.tr/Birim/hukuk



YAZAR: EDİTÖR

451 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page