top of page

Cumhuriyetin Kahramanları için 22-23 Aralık Hain Terör Saldırısı Adına Düşünce Yazısı




100. yılını yaşayan ve ilelebet payidar kalacak olan Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasını sağlayan başta ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizin kanlarıyla sulanan bu topraklarda gözlerini kırpmadan cephesinde vatanının tek karış toprağı uğruna canından vazgeçenlerin ruhu şad, gönülleri müzehher olsun, çünkü Türkiye Cumhuriyeti gençleri olarak bizlere emanet edilen bu topraklara gözbebeğimize gösterdiğimiz özen ve dikkat ile sahip çıkacağız.

İçerisinde doğduğumuz, çocukluğumuzu, gençliğimizi, hayallerimizi yaşadığımız bu topraklar sayısız savaş ve elim olaylara şahit olmuştur. Bu şahitlik sırasında fazlasıyla şehit ve gazi vermiştir. Verilen her şehit sonrasında acılı aileleri tarafından tek bir söz söylenmiştir. “VATAN SAĞOLSUN”

Bizler bugünleri yaşayabiliyorsak, evimizde rahat uyuyabiliyor, sokakta gezebiliyorsak, okulumuza ve işimize gidebiliyorsak, eşimiz ve çocuklarımızla parka gidebiliyorsak aslında hayatımızın her alanını bir şekilde idame ettirebiliyorsak tamamen bu topraklar uğruna şehadete eren aziz şehitlerimiz sayesindedir, ruhları şad olsun.

Bu aziz vatan uğruna şehit olan her şerefli Türk askerinin aileleri, sevdikleri ve geride bıraktığı her şey Türkiye Cumhuriyeti’ne emanettir. Bu emanete sahip çıkılması her Türk evladının boynunun borcudur. Bunu sizlere cumhuriyetimizin kurucusu, ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Cemal Paşa ve ailesi ile ilgili olan bir hatırası ile aktaracağım.

Mustafa Kemal Paşa, İttihat ve Terakki lider kadrosu içerisinde yer alan ve ağabey! diye hitap ettiği Cemal Paşa ile çok eskilere dayanan bir dostluğa sahipti. Cemal Paşa, Mondros Mütarekesi sonrasında yurt dışına çıktığı zaman eşi Seniha Hanım’a defalarca “Ben ölürsem o sizi unutmaz” sözleriyle kendisinden sonra ailesini kardeşim! diye hitap ettiği Mustafa Kemal Paşa’ya emanet etmişti. Seniha Hanım her fırsatta bu gerçeği dile getirmiş, aile olarak Mustafa Kemal Paşa’ya çok şey borçlu olduklarını ifade etmiştir. Gerçekten de Cemal Paşa’nın 1922’de şehit edilmesinden sonra, Mustafa Kemal Paşa, ailesine büyük yardımlarda bulunmuştur. Seniha Hanım maddi sıkıntılar içine düştüğünde, çaresiz kaldığında tek dayanağımızsınız diye hitap ettiği Mustafa Kemal Paşa’ya müracaat etmiştir. Gazi Paşa ailenin her ihtiyacını gidermiş ve her zaman kol kanat germiştir. Aile, başı ne zaman sıkışsa Gazi Paşa’ya gitmiş ve derdine derman bulmuştur. Keza bazı konularda ailenin de gitmesine gerek kalmadan Gazi Paşa gereğini yapmıştır.

Bu hatıradan da anlaşılacağı üzere Mustafa Kemal Paşa şehitler, gaziler ve onların aileleriyle yakından ilgilenmiştir. Bizler Türk milleti olarak atamızın yaptığı gibi her şehidimizin ve gazimizin ailelerine sahip çıkmakla mükellefiz. Şehitlerimizin gönlü müzehherolsun, geride bıraktıkları yüce Türk milletine emanettir.

 

22-23 Aralık 2023 tarihinde yaşanan hain saldırıda şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, sevdiklerine ve ailelerine başsağlığı dilerim.

Türk milletinin başı olsun.

Talha BAŞAR

1.136 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page