top of page

16 SORUDA MARMARA ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ

 

 

1. BU OKULUN 2018, 2019, 2020 YILI KONTENJAN VE SIRALAMA

BİLGİLERİ NELERDİR?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. ÜNİVERSİTENİN KAMPÜS DURUMU NEDİR?

Fakülte Marmara Üniversitesi’nin Göztepe Kampüsündedir. 2019-2020 eğitim öğretim yılında Hukuk fakültesiyle özdeşleşen Haydarpaşa kampüsünün, Sağlık Bilimleri Üniversitesine tamamen verilmesiyle Hukuk fakültesi Kadıköy Göztepe’de bulunan kampüsteki yeni inşa edilen binasına taşındı. Kampüs birçok sosyal imkana sahip. Donanımlı kütüphanesi, kafeteryaları, yemekhanesi, yeşillik alanları ve üniversite kulüpleriyle öğrenciler için yeterli bir kampüstür.

 

 

3. FAKÜLTENİN FİZİKİ İMKÂNLARI NELERDİR?

Fakülte Haydarpaşa Kampüsünden Göztepe’de bulunan ve yeni yapılan binasına bu sene taşınmıştır. Bu bina hukuk fakültesinin tüm ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik inşa edilmiştir. Fiziki imkanlar bakımından bir eksikliği yoktur.

4. FAKÜLTENİN NOT SİSTEMİ NEDİR?

Fakülte yıllık sisteme sahiptir. Bir öğretim yılı boyunca güz döneminde sadece tek bir sınav (vize); bahar döneminde de tek bir sınav (final) yapılmaktadır. Bu sınavların öğrencinin yıl sonu ortalamasına katılma oranı yüzde 40 vize yüzde 60 final şeklindedir. Okulda çan sistemi vardır. Geçme notu bakımından yıl sonu yapılan final sınavında 50 üstü alma şartı mevcuttur. Dersten başarısız olunması halinde yazın yaz okulu yok ancak bütünleme denilen telafi sınavı mevcuttur.

 

5. FAKÜLTEDEKİ ÖĞRETİM GÖREVLİLERİNİN AKADEMİK DURUMU NEDİR?

Okul, öğretim görevlilerinin akademik durumu bakımından Türkiye’nin en iyi fakültelerinden birisidir. Hukuk camiası bakımından tüm ülkede tanınırlığa sahip birçok isim fakülte bünyesindedir.

 

6. NORMAL ÖĞRETİM İLE İKİNCİ ÖĞRETİM ARASINDA HOCA FARKI VAR MI?

Bazı dersler bakımından fark olabilmektedir. Ama tüm iyi hocalar bir yerdedir, diye bir şey söylenemez. Bazı kürsülerde zaman zaman hocalar değişebilmektedir. Ayrıca öğrenciler devam zorunluluğu olmadığı için öğrenciler dersi istedikleri hocadan takip edebilirler. Ancak yine de kendi sınıflarında takip etmeleri tavsiye edilmektedir.

7. ÖĞRENCİLER İLE HOCALARIN İLETİŞİMİ NASIL?

Kalabalık amfiler ve öğrenci sayısının fazlalığı nedeniyle öğrencilerin hocalarla iletişimi çok gelişmiş olamamaktadır. Ancak bu durum birçok hukuk fakültesinin ortak sorunudur. Dersler düzenli takip edilirse hocalarla iletişimin gelişmesi mümkün olabilmektedir.

 

8. FAKÜLTEDE SOSYAL VE AKADEMİK ALANDA ETKİNLİK, FAALİYET VB. OLUYOR MU? BU ANLAMDA AKTİF Mİ?

Birçok kulüp ve okul öğrencilerinin yürüttüğü dernek faaliyetleri neticesinde hukuk dünyasındaki önemli isimler okulu ziyaret edip konferanslar vermektedir.

9. ÜNİVERSİTEDEKİ FESTİVAL, KONSER, GÖSTERİ, TİYATRO VB. ETKİNLİKLER NE SIKLIKLA YAPILIYOR?

Okul bu açıdan yetersizdir.

 

10. ŞEHRİN SOSYAL VE SPORTİF ANLAMDA İMKÂNLARI NELERDİR?

Kadıköy, birçok çeşitli sanatsal alanda canlı, rengarenk ve yeterli bir yerdir. Şehir İstanbul olduğundan, sanatsal ve sportif imkanlar bakımından fazlasıyla yeterlidir.

 

11. ŞEHİRDEKİ YURT İMKÂNLARI YETERLİ Mİ?

Kız öğrenciler için üniversitemiz Göztepe Yerleşkesi bünyesinde iki adet yurt bulunmaktadır. Erkek öğrencilerin üniversitemiz içindeki yurtlarda barınma imkânı yoktur. Ancak Kredi ve Yurtlar kurumuna ait yurtlarda kalma imkanları vardır.

 

 

12. ŞEHİR İÇİ ULAŞIM NE DURUMDA?

Şehir içi ulaşım fazlasıyla gelişmiş durumdadır. Ulaşımınızı birçok farklı yolla gerçekleştirebilirsiniz.

 

 

13. FAKÜLTEDE DİL EĞİTİMİ VEYA HAZIRLIK VAR MI?

İngilizce Hazırlık yoktur. Dil eğitimi yetersizdir.

 

 

14. FAKÜLTENİN ULUSAL VE ULUSLARARASI BURS, ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ VS. İMKÂNLARI NELERDİR?

Mevlana ve Erasmus değişim programları mevcuttur.

 

 

15. NEDEN BU FAKÜLTEYİ TERCİH ETMELİLER?

Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Barolar Birliğinin yaptığı araştırmaya göre Türkiye’nin en iyi üçüncü hukuk fakültesidir. Hakim ve Savcılık sınavlarında öğrencisi en çok başarılı olan okullarından birisidir. Kanaatimce en zorlu hukuk fakültesidir. Kaliteli bir hukuk eğitimi almak ve hayatları boyunca muteber bir diplomaya sahip olmak isteyenler bu fakülteyi tercih etmelidirler.

 

 

16. OKULUNUZ ONLINE SÜRECİ NASIL YÖNETTİ?

Okulumuz online süreçte Perculus sistemiyle Uzem işbirliğini kullanmıştır. Zaman zaman teknik aksaklıklar olsa da çözümler üretilmiş ve sorunlar giderilmiştir. Online yapılan sınavlarda tamamına yakın sorunsuz gerçekleşmiştir. Dersler canlı işlenmiş bunun yanında zaman zaman ekstra ders videoları ve dökümanlar yüklenmiştir. Bu konuda okulumuz oldukça öğrenci yanlısı davranmıştır. Canlı dersler sisteme kayıtlı olduğundan daha sonra tekrar açıp izleme, durdurma ve not alma şansımız vardır.

 

https://hukuk.marmara.edu.tr/

bottom of page