16 SORUDA İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ
1. BU OKULUN 2018, 2019, 2020 YILI KONTENJAN VE SIRALAMA BİLGİLERİ NELERDİR?
2. ÜNİVERSİTENİN KAMPÜS DURUMU NEDİR?
İzmir Ekonomi Üniversitesi Kampüsü içerisinde yer almakta.Kampüs içerisinde ve çevresinde neredeyse her ihtiyaca cevap verecek yerler mevcut. Kampüs yeşil alana sahip. Tiyatro ve
konferans salonları bulunmakta. Kampüs içerisinde özel olarak öğrenci yurdu mevcut.Kampüs içerisinde yemekhanelerde yemek yiyebilmeniz mevcut. Yemek için bunun dışında birçok
seçenek mevcut. Kampüsümüz Agora, Kipa, Asmaçatı, Özdilek ve Palmiye gibi alışveriş
merkezlerinin yanı sıra, sinema, tiyatro, spor alanları, restoran ve kafelerin bulunduğu İnciraltı
Gençlik Merkezi’ne 1-3 km mesafededir. Agora ve Balçova Kipa’nın kış aylarında kampüsümüz önünden servisleri bulunmaktadır. Üniversite kampüs alanında Starbucks, Sofra Grup’a ait yemekhane, Kantinler, Cafe Mio, Altın Kapı Döner, Healty Court bulunmaktadır.
3. FAKÜLTENİN FİZİKİ İMKÂNLARI NELERDİR?
Kampüs içerinde ayrıca hukuk fakültesi bulunmamaktadır. Kampüs içerisinde duruşma salonu, toplantı salonu, kütüphane, birkaç tane cafe, kantin, konferans salonu, kırtasiye , mescit ve
asansör bulunmakta. Kampüse giriş bina içindeki güvenliğin yanında öğrenci kimliği ile geçilen turnikelerden sağlanıyor. Kampüs bol yeşil alana sahip bahçesi var.Basamaklı amfilerde dersler işlenmektedir.
4. FAKÜLTENİN NOT SİSTEMİ NEDİR?
Fakültenin not sistemi dönemlik sistem. Dönem boyunca bir vize bir final yapılıyor. Genel olarak %40 Vize %60 Final notları etkilemekte. Pandemi döneminde vize-final uygulaması yerine ödev-final uygulamasını tercih eden akademisyenlerimiz var. Bu tercih doğrultusunda; yüzdelik dağılım bakımından da %50 ödev-%50 final şeklinde düzenleme yapıldı.
5. FAKÜLTEDEKİ ÖĞRETİM GÖREVLİLERİNİN AKADEMİK DURUMU NEDİR?
Tam zamanlı öğretim elemanı olarak 1 profesör, 4 doçent, 7 doktor öğretim üyesi,1 öğretim görevlisi, 10 araştırma görevlisi bulunmaktadır. Yarı zamanlı öğretim elemanı olarak 2 profesör, 2 doçent, 7 doktor öğretim üyesi ve 1 öğretim görevlisi bulunmaktadır.
6. NORMAL ÖĞRETİM İLE İKİNCİ ÖĞRETİM ARASINDA HOCA FARKI VAR MI?
Sadece normal öğretim bulunmaktadır.
7. ÖĞRENCİLER İLE HOCALARIN İLETİŞİMİ NASIL?
Öğrenciler rahatlıkla sınıfta söz alabiliyor. Soru sorma konusunda gerektiği düzeyde serbestliğe ve imkana sahipler. Ders dışında da öğrenciler, ilgili hocaların yanına giderek gerek sınıf içerisinde gerek hocaların şahsi odalarında sorularına cevap alabilmektedir. Pandemi döneminde “Office hours” adıyla hocalarımızla çevrimiçi olarak oturumlar yapıp görüşmeler gerçekleştirebilme imkanına sahibiz tam zamanlı hocalarımız bakımından. Yarı zamanlı hocalarla iletişim kurmak oldukça zor.
8. FAKÜLTEDE SOSYAL VE AKADEMİK ALANDA ETKİNLİK, FAALİYET VB. OLUYOR MU? BU ANLAMDA AKTİF Mİ?
Çeşitli kimselerin konferansları ile çeşitli öğrenci topluluklarının faaliyetleri ve son dönemde online konferansları ile aktiflik sağlanmaktadır.
9. ÜNİVERSİTEDEKİ FESTİVAL, KONSER, GÖSTERİ, TİYATRO VB.
ETKİNLİKLER NE SIKLIKLA YAPILIYOR?
Şehirde konser olarak fazlasıyla seçenek mevcut. Lakin bunların çoğu ücretli organizasyonlar.
Bahar döneminde okulda bahar şenlikleri olmaktadır. Kampüste genel olarak tiyatro kulübünün düzenlemiş olduğu tiyatrolar sergilenmekte. Çeşitli konferanslar ve etkinlikler yapılmaktadır.
10. ŞEHRİN SOSYAL VE SPORTİF ANLAMDA İMKÂNLARI NELERDİR?
İzmir’de belediye ve çeşitli kurumlar tarafından güzel etkinlikler gerçekleştirilmektedir. Çeşitli konser, tiyatro, konferans, sergi, başta kitap fuarı olmak üzere çeşitli birçok fuar etkinliği de yapılmaktadır. Spor bakımından şehrin belli noktalarında belediye tarafından spora teşvik amaçlı, ucuz denebilecek bir ücret ile abone olabileceğiniz spor salonları ve yüzme havuzları ile ücretsiz kurslar mevcut.
11. ŞEHİRDEKİ YURT İMKÂNLARI YETERLİ Mİ?
Kampüs içerisinde ve çevresinde yeterli yurt imkanı bulunmaktadır.
12. ŞEHİR İÇİ ULAŞIM NE DURUMDA?
İzmir'in Balçova ilçesinde yer alan kampüsümüzde metro, otobüs ve deniz yoluyla rahatlıkla ulaşılabilmektedir. Aktarma merkezinden sık sık otobüs ve dolmuş ile okula ulaşılabilmektedir.
Öğrenci ulaşım ücreti: 1,64 TL.Ayrıca şehirde ulaşım günden güne geliştirilmeye çalışılıyor.Şehirde havaalanı yaklaşık 1 saat sürmektedir. İzban ve otobüs ile havaalanına ulaşım sağlanmaktadır. Otogar kampüsten aktarma yapılarak yaklaşık 1-1.5 saat
sürmektedir. Tren garı kampüsten 1 saate yakın tramvay yolculuğu ile ulaşım sağlanmaktadır.
Kampüs çevresinde yürüme mesafesinde birçok avm, cafe, yeşil alan bulunmaktadır.
13. FAKÜLTEDE DİL EĞİTİMİ VEYA HAZIRLIK VAR MI?
Evet, zorunlu hazırlık eğitimi bulunmaktadır. Fakültenin eğitimi %30 ingilizcedir.
14. FAKÜLTENİN ULUSAL VE ULUSLARARASI BURS, ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ VS. İMKÂNLARI NELERDİR?
Hukuk öğrencilerinin ERASMUS gibi öğrenci değişim programlarından yararlanmaları mümkündür.
15. NEDEN BU FAKÜLTEYİ TERCİH ETMELİLER?
Fakülteyi tercih edilebilir kılan en önemli özelliği hukuk eğitimini ingilizce ile desteklemeleri. Bu ingilizce eğitim sayesinde öğrencilerin hukuk İngilizcesini öğrenmeleri ve
geliştirmeleri; mesleki yaşamlarında İngilizceyi kullanabilir hale gelmeleri amaçlanmaktadır.
Fakültenin bir bireyi olduğunuzda bazı şeylerin yerleşmiş, düzenin oturmuş olduğunu açıkça görebiliyorsunuz. Kampüsümüz şehir mezkezi içinde olduğu için İzmir gibi güzel bir şehirde üniversite eğitimi tercih edilebilir. Hocalar ile iletişimin rahatlığı da tercih döneminde göz önünde alınabilecek bir husustur.
16. OKULUNUZ ONLINE SÜRECİ NASIL YÖNETTİ?
Birçok okula kıyasla altyapımızın hazır olması sebebiyle iyi yönetildiği söylenebilir. Genellikle dersler canlı olarak işlendi, ders içeriklerine ulaşabileceğimiz bir sistemimiz vardı. (bknz. BlackboardSystem) Akademisyenlere ulaşma niteliği bakımından değerlendirmek gerekirse yarı zamanlı hocalara ulaşmak zordu fakat derslerle ilgili herhangi bir sorumuz olduğu tam zaman akademisyenlere rahatlıkla iletişim kurabildik. Teknik olarak iyi yönetilmesine rağmen değerlendirme aşamasında olağan süreçler olağanüstü şartlar için kullanılmaya çalışıldı, sınavlarda kopya vb. durumların önüne geçmek için uyguladıkları yöntemler adil sonuçların doğurmadığı konusunda öğrenciler arasında tartışmalar oluştu.