top of page

16 SORUDA İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ

 

 

1. BU OKULUN 2018, 2019, 2020 YILI KONTENJAN VE SIRALAMA BİLGİLERİ NELERDİR?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. ÜNİVERSİTENİN KAMPÜS DURUMU NEDİR?

Üniversitenin kampüsü olmasa da okul sütlücede bulunmakta ve ulaşım olarak merkezi bir konumdadır. Birçok yere rahatça gidilebilir ve okulun belli saatlerde servisleri de bulunmaktadır.

Kurucu Vakfımızın Kandilli Cemile Sultan Korusu Sosyal Tesisleri'nde, öğrencilerin günlük yaşamlarına renk katacak tenis kortları, basketbol sahaları ve yüzme havuzları mevcuttur. Öğrencilerin, tesislerin mevcut geniş kapasiteli kafeterya ve restoranlarından hizmet alabilmektedirler.

Öğrencilerin kafeterya, restoran gibi sosyal hizmetlerden daha çok yararlanabilmeleri adına okul ile aynı muhitte bulunan Haliç Üniversitesi’nin kampüsüne okul kartı ile giriş yapılabilmektedir.

 

3. FAKÜLTENİN FİZİKİ İMKÂNLARI NELERDİR?

Fakültede duruşma salonu, kafeterya, konferans salonu, ders çalışmaya ve kaynak edinmeye müsait kütüphane bulunmaktadır. Amfileri çok büyük değillerdir. Fakülte bahçesi küçük ama yeterli, manzarası halice bakmaktadır. Bahçede ayriyeten seyirlik merdiven amfi bulunmaktadır.

 

4. FAKÜLTENİN NOT SİSTEMİ NEDİR?

Dönemlik not sistemi vardır. Geçer not 41-50 olmakla beraber vizenin %40'u finalin% 60'etki etmektedir. Uygulamaya baktığımızda ise hocalarımız genelde geçer notu 50 olarak kabul etmektedirler.

 

 

5. FAKÜLTEDEKİ ÖĞRETİM GÖREVLİLERİNİN AKADEMİK DURUMU NEDİR?

11 profesör, 3 dr. Öğretim üyesi, 11 araştırma görevlisi mevcut. Hocalarımızın  asistanları değil kendileri derslere girmektedir.

 

 

6. NORMAL ÖĞRETİM İLE İKİNCİ ÖĞRETİM ARASINDA HOCA FARKI VAR MI?

İkinci öğretim yoktur.

 

7. ÖĞRENCİLER İLE HOCALARIN İLETİŞİMİ NASIL?

Sınıfta öğrenciler çekinmeden soru sorabiliyor ders aralarında hocanın yanına gidip soru sorabilmektedir. Sayı devlet üniversiteleri kadar kalabalık olmadığı için daha rahat iletişime geçebiliyor.

 

 

8. FAKÜLTEDE SOSYAL VE AKADEMİK ALANDA ETKİNLİK, FAALİYET VB. OLUYOR MU? BU ANLAMDA AKTİF Mİ?

Hukuk kulüpleri etkin, duruşma izleme ve sosyal sorumluluk projeleri gibi projeler yapılmaktadır. Konuk aldığı değerli avukatlar da etkinliklere katılmaktadır. Kulüplerimiz öğrencileri hukuku uygulama konusunda da bilgilendirebilmek adına meclis ve mahkeme simülasyonları düzenlemektedir. Mahkeme simülasyonumuz okulumuzun içinde bulunan sanal mahkeme salonunda yapılıyor olup; meclis simülasyonumuz için ise konferans salonu ve sınıflar kullanılmaktadır. Ayrıca İTİCÜ Müzik Topluluğu da bazı etkinliklerimize renk katmaktadır. Topluluklarımız sosyal açıdan verimli etkinlikler yapmaktadırlar ve online eğitim döneminde de bu özveriyi sürdürmüşlerdir. Sosyal medya platformlarında bir çok konuk ağırlayarak öğrencilerin de dahil olduğu etkinlikler yapılmıştır. Okul yönetimi, öğrenci faaliyetlerini desteklemektedir.

 

9. ÜNİVERSİTEDEKİ FESTİVAL, KONSER, GÖSTERİ, TİYATRO VB. ETKİNLİKLER NE SIKLIKLA YAPILIYOR?

Çok sık olmasa da çeşitli sergi ve konserler, dans gösterileri gibi etkinlikler gerçekleştirilmektedir.

 

 

10. ŞEHRİN SOSYAL VE SPORTİF ANLAMDA İMKÂNLARI NELERDİR?

İstanbul da güzel bir konumdadır. Sosyal ekinlikler için taksim gibi merkezi yerlere gidilebilmektedir. Okulun yakınlarında minyatür, koç müzesi bulunmaktadır.

 

 

11. ŞEHİRDEKİ YURT İMKÂNLARI YETERLİ Mİ?

Fakültenin yurdu yok ama okulun çevresinde birçok yurt bulunmaktadır. Sütlüce, Beyoğlu, Fatih gibi yerlerde yurtta veya evde kalınabilir.

 

 

12. ŞEHİR İÇİ ULAŞIM NE DURUMDA?

Okulun metroya yakındır ve sütlücede vapur iskelesi mevcuttur. Belirli yerlere okul servisi mevcuttur.

 

 

13. FAKÜLTEDE DİL EĞİTİMİ VEYA HAZIRLIK VAR MI?

Hazırlık var ama zorunlu değildir. Hazırlık okumayanlar için %30 İngilizcedir.

 

 

14. FAKÜLTENİN ULUSAL VE ULUSLARARASI BURS, ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ VS. İMKÂNLARI NELERDİR?

Erasmus, Farabi gibi değişim programları mevcuttur.

15. NEDEN BU FAKÜLTEYİ TERCİH ETMELİLER?

İstanbul’da olması, konumu ve hocalarından dolayı bu fakülteyi tercih edilebilinir.

16. OKULUNUZ ONLINE SÜRECİ NASIL YÖNETTİ?

Okul sistemi üzerinden canlı dersler veriliyor. Öğrenciler, ‘chat’ kısmından ya da izin alarak görüntülü ve sesli bir şekilde sorularını sorup hocalar ile iletişime geçebiliyorlar. Yüz yüze dönemde %70 devam zorunluluğu var iken online dönemde devam zorunluluğu yok ve dersler kaydedildiği için sonradan dinlenebiliyor. Ders dışında hocalarımız ya da asistanları ile mail üzerinden iletişime geçiliyordu ama 2020-2021 bahar döneminde belirli saatlerde hocalarımız ile Zoom odalarında görüşme imkanı sağlanıyor. Sınavlarımız da online gerçekleşti. 2019-2020 bahar döneminde vize yerine ödev verildi, finaller ise online olarak test ya da yazılı yapıldı. 2020-2021 güz döneminde ise final sınavları kamera açık bir şekilde test ya da yazılı şekilde yapıldı. Teknolojik araç-gereç konusunda eksiklik yaşayabilecek öğrencilerin 3 hafta öncesinden okula dilekçe vermeleri ile okuldaki bilgisayar, kamera vb. araçları kullanarak sınava katılabilme inisiyatifi sağlandı. Her okul kadar az da olsa bağlantı veya sistemden kaynaklı sorunlar yaşandı; fakat verilen dilekçeler incelendiğinde sorunun öğrenciden kaynaklanmadığı tespit edildiği takdirde öğrenci mağdur edilmedi.

                   

         

                                    https://www.ticaret.edu.tr/tr/Sayfa/Akademik/Fakulteler/Hukuk                                                       

bottom of page