top of page

16 SORUDA İSTANBUL SABAHATTİN ZAİM ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ

 

  1. BU OKULUN 2018, 2019, 2020 YILI KONTENJAN VE SIRALAMA BİLGİLERİ NELERDİR?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. ÜNİVERSİTENİN KAMPÜS DURUMU NEDİR?

Üniversitenin oldukça büyük ve yeşil bir kampüsü vardır. Bu konuda CambridgeIFA tarafından “2020 İyi Yönetişim, Sürdürülebilirlik ve Yeşil Kampüs” kategorisinde ödüle layık görülmüştür. Fakülte, ana kampüs olan Halkalı Kampüsü içerisinde yer almaktadır. Kampüs toplam 629.512,48 m²dir. Kampüste spor salonu, tenis kortları, basketbol ve golf sahası, bisiklet yolu bulunmaktadır. Aynı zamanda eğlenceli vakit geçirilen, genelde piknik yapılan bir hobi bahçesi ve yazın her İZÜ öğrencisinin durağı olan meyve bahçeleri yer almaktadır. Hayvan dostlarımız da göz bebeği konumundadır. Bu sayede doğayla iç içe olduğu rahatlıkla söylenebilmektedir. Hukuk Fakültesinin bütün dersleri ana kampüste yapılmaktadır.

3. FAKÜLTENİN FİZİKİ İMKÂNLARI NELERDİR?

Fakültede duruşma salonu bulunmaktadır. Kafeterya ve konferans salonları da okulun bünyesinde bulunmaktadır. Amfiler öğrenciler için yeterli ve iyi durumdadırlar. Okulda İSEFAM ve Merkez kütüphane olarak 2 adet kütüphane bulunmaktadır.  Merkez Kütüphanesi İstanbul’un en büyük kütüphanesidir. Aynı zamanda rahat bir şekilde ibadet edebileceğiniz mescitler bulunmakta ki zaten okulda bir cami de olduğu için bu konuda bir sıkıntı bulunmaktadır. Maalesef bir fakülte binası bulunmamaktadır. Bu yüzden okuldaki neredeyse bütün amfileri Hukuk Fakültesi öğrencileri kullanmaktadır. Ancak bir hukuk fakültesi açılacağı net olmamakla beraber yapılma ihtimali üzerinde durulmaktadır.

4. FAKÜLTENİN NOT SİSTEMİ NEDİR?

Okulumuz dönemlik sistemi benimsemiştir. Her dönem vize ve final olmak üzere 2 sınav yapılmaktadır. Yani yıl boyunca toplam 4 sınava tabisiniz. Geçme notu barajı vize ve finalden sonra oranlara göre hesaplanır ve en az 50 olma şartı aranır. Ekstra olarak final notunuzun da en az 50 olması gerekir. Vize ve final oranları hocanın inisiyatifin de olmakla beraber genelde şu şekildedir:

Vize: %40 veya %30

Final: %60 veya %70

5. FAKÜLTEDEKİ ÖĞRETİM GÖREVLİLERİNİN AKADEMİK DURUMU NEDİR?

5 profesör, 3 doçent, 4 doktor öğretim üyesi bulunmaktadır.  

6.NORMAL ÖĞRETİM İLE İKİNCİ ÖĞRETİM ARASINDA HOCA FARKI VAR MI?

İkinci öğretim bulunmamaktadır. 

7. ÖĞRENCİLER İLE HOCALARIN İLETİŞİMİ NASIL?

Hocalar sürekli soru sormaya teşvik ediyorlar. Ders dışında dahi rahatlıkla iletişime geçip aklınızdaki soruları sorabilirsiniz.

 

8. FAKÜLTEDE SOSYAL VE AKADEMİK ALANDA ETKİNLİK, FAALİYET VB. OLUYOR MU? BU ANLAMDA AKTİF Mİ?

Fakültede akademik olarak çok iyi etkinlikler olmaktadır. Bunu sadece fakülte bazlı değerlendirmek uygun olmamaktadır. İlginizi çeken veya alanınız dışında akademik etkinlik olmaktadır. Sosyal alanda ise her yıl Bahar Şenlikleri oluyor ama zaten İstanbul’da bulunduğunuz için şehrin sosyal imkanlarından yararlanabilirsiniz.

9. ÜNİVERSİTEDEKİ FESTİVAL, KONSER, GÖSTERİ, TİYATRO VB. ETKİNLİKLER NE SIKLIKLA YAPILIYOR?

Üniversitede genellikle eğitim ağırlıklı faaliyetler yapılmaktadır.

10. ŞEHRİN SOSYAL VE SPORTİF ANLAMDA İMKÂNLARI NELERDİR?

Genelde okula en yakın yer olan Florya’ya sahile gidilmektedir. Aynı zamanda belediyenin düzenlediği gerek tiyatro gerekse sportif anlamda yüzme havuzları tercih edilmektedir. Ancak genel bağlamda değerlendirdiğimizde İstanbul’da bulunduğunuz için şehrin sosyal ve sportif imkanlarını sınırlamak pek mümkün değil.

11. ŞEHİRDEKİ YURT İMKÂNLARI YETERLİ Mİ?

Çevrede üniversite sayısı fazla olunca haliyle yurt imkanları da artmaktadır. Ancak zaten üniversite bünyesinde bulunan erkek ve kız konuk evleri İZÜ öğrencilerinin başlıca tercihi konumundadır. Her iki konuk evi de iki yüz elli civarında öğrenciye barınma imkanı sağlanmaktadır. Konuk evinde apart sistemi vardır. Apartlar yedi ve on bir kişilik olmakla beraber; odalar ise bir, üç ve dört kişiliktir.

12. ŞEHİR İÇİ ULAŞIM NE DURUMDA?

Şehir içi ulaşım konusunda okul Marmaraya on beş dakikalık bir otobüs yolculuğu kadar mesafededir. Bu sayede şehrin kilit noktalarına bir veya bir buçuk saatte varılabilmektedir. Otogara gitmek için tam okulun önünde bulunan duraktan tek bir vasıta ile otogara ulaşılabilmektedir. Havalimanı ise yine okula çok yakın bir durakta bulunan tek bir vasıta ile (otobüs) ya da havabüsle havalimanına ulaşılabilmektedir.

13. FAKÜLTEDE DİL EĞİTİMİ VEYA HAZIRLIK VAR MI?

Okulda hazırlık eğitimini isteğe bağlı olarak İngilizce olarak alınabilmektedir. Okulda lisans öğrencileri için tamamen ücretsiz olan İZÜ- Ortak Seçmeli Yabancı Dil Dersleri 20-25 kişilik özel sınıflarda, yurt dışı deneyimi olan, alanında uzman akademik kadro ile verilmektedir. Dersler haftada 6 saat olacak şekilde ve bölüm dersleri ile çatışmayacak şekilde yapılmaktadır. Verilen yabancı diller; İngilizce, Arapça, Rusça, İspanyolca ve Çince’dir.

Yabancı dil dersleri seviyelerinde 14 hafta boyunca verilmekte ve bir dönemde bir seviye (kur) için öğrenciler 84 saat eğitim almaktadırlar. Tüm seviyeler alındığında 588 saat yabancı dil dersi öğrencilere kazandırılmaktadır.

Aynı zamanda üniversitede 2.000’e yakın uluslararası öğrenci ile dillerini geliştirme şansı yakalamaktadırlar.

 

14. FAKÜLTENİN ULUSAL VE ULUSLARARASI BURS, ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ VS. İMKANLARI NELERDİR?

YKS Derece Bursu: ÖSYM tarafından yapılan merkezi yerleştirme sınavı sonucuna göre (Ek yerleştirme ve ek puanla yerleştirilenler hariç); aşağıda belirlenen başarı dilimleri içerisinde yer alan ve üniversitemizin ilgili puan türündeki lisans programlarına yerleştirilen ve kayıt yaptıran öğrencilere yılda dokuz ay süreyle verilen burstur. Derece bursları zorunlu yabancı dil hazırlık öğretimi için bir yıl, lisans öğretimi için dört yıl boyunca, programının normal öğrenim süresince verilmektedir.

EŞİT AĞIRLIK puan türlerinde; ilk 1000’e girenlere 3.000 TL, 1001-2500 arasına 2.500 TL, 2501-5000 arasına 2.000 TL, 5001-7500 arasına 1.500 TL, 7501-10000 arasına 1.000 TL nakit burs ve KONAKLAMA BURSU, 10001-30000 arasına KONAKLAMA BURSU ve SKS nakit bursu, 30001-40000 arasına girenlere ise SKS nakit bursu verilmektedir.

Akademik Başarı Bursu:

Her akademik yıl sonunda, akademik başarı notu hesaplanan yıla kadar kayıtlı olduğu programın öğretim planında gösterilen tüm zorunlu ve seçmeli dersleri alıp başaran, ağırlıklı genel not ortalaması en az 3.40 olan ve sınıfında ilk üçe giren öğrencilere (Tam burslu öğrenciler dahil), sonraki akademik yıllarda ödemeleri gereken öğrenim ücreti üzerinden; birinciye %100, ikinciye %75 ve üçüncüye %50 oranında akademik başarı bursu verilmektedir. Öğrenciler, başta ERASMUS olmak üzere, Mevlana, Farabi ve diğer değişim programları çerçevesinde dünyanın ve ülkemizin farklı bölgelerindeki üniversitelerin sunduğu eğitim ve diğer imkanlardan yararlanabilmektedirler.

15. NEDEN BU FAKÜLTEYİ TERCİH ETMELİLER?

Öncelikle okul vakıf üniversiteleri içinde en başarılı öğrencilerin seçtiği üniversiteler sıralamasında ilk beşte yer almaktadır. Aslında yukarıda da belirtildiği üzeredir ancak gerek akademik kadrosu gerekse kampüsü olsun İZÜ öğrencilerine çok iyi bir fırsat verilmektedir. Kulüpler sayesinde üniversitede yeni kişilerle tanışıp yeni hobiler bulabilirsiniz. Bu konuda özellikle Okçuluk ve Münazara Kulübü’nü önerilenler arasındadır. Ayrıca YANDAL ve ÇAP imkanı ücretsiz bir şekilde sunulmaktadır.

16. OKULUNUZ ONLINE SÜRECİ NASIL YÖNETTİ?

 Online eğitim süreci gayet başarılı yönetildi. MS Teams üzerinden dersler işlendiği için hali hazırda alt yapısı olan bir program kullanmak öğrenciler açısından oldukça faydalı oldu. Sınavlar, herhangi bir sistemsel sorun olmadan başarılı bir şekilde tamamlandı. MS Stream üzerinden ise ders kayıtları kaydediliyor. Böylece daha sonra dinleme imkanı bulabilirsiniz.

https://www.izu.edu.tr/akademik/fakulteler/hukuk-fakultesi/anasayfa

bottom of page