top of page

16 SORUDA HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ

1. BU OKULUN 2018, 2019, 2020 YILI KONTENJAN VE SIRALAMA BİLGİLERİ NELERDİR?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. ÜNİVERSİTENİN KAMPÜS DURUMU NEDİR?

Üniversitede geniş ve ferah bir kampüse sahiptir. Burada modern dersliklerin yanında öğrenciler için barınma, beslenme ve diğer ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla yurt, kafeterya, spor tesisleri ve sağlık merkezi yer almaktadır. Kampüs içerisinde büyükçe bir alanı kaplayan HKÜ Gösteri Merkezi mevcuttur. Zaman zaman çeşitli organizasyonlara ev sahipliği yapıyor. Kampüsün içerisinde (kız) KYK yurdu mevcut. Yemek için bir adet okul yemekhanesi, çeşitli restoranlar ve kafeler var. Okul yemekhanesinden üye kartına dilediğiniz kadar para yükleyerek günlük çıkan yemeklerden alabiliyorsunuz. Her yıl bir fix menü fiyatı belirleniyor. Bu yıl ki fiyat (2020) 11TL olarak belirlenmiştir. Kampüste tam teşekküllü bir adet de camii bulunmaktadır.

 

 3. FAKÜLTENİN FİZİKİ İMKÂNLARI NELERDİR?

Fakülte içerisinde sanal mahkeme, toplantı salonu, sesli ve sessiz okuma salonları sayesinde çalışma yapmak için birçok imkân mevcuttur. Zemin kat ile birlikte 4 katlı olan fakülte binamızda bir adet kafe ve her katta otomat bulunmaktadır. Fakülte binasından ayrı olarak bir adet Anayasa amfisi ve dört adet de yedek amfiler mevcuttur. Kapasiteleri 400’ü aşkın amfiler bulunmaktadır. Bina içerisindeki sınıfların ise teçhizat bakımından amfilerden eksik olduğunu söyleyemeyiz. Okula ait donanımlı bir adet kütüphane mevcuttur. Kütüphaneye 10 adım ötede yiyecek ve içecek ihtiyacınızı karşılayacağınız kafe mevcuttur. Konforlu bir şekilde dersinizi çalışıp molaları manzaraya karşı keyifle geçirebilirsiniz.

 

 

 4. FAKÜLTENİN NOT SİSTEMİ NEDİR?

Fakülte dönemlik sistemdir. Güz ve bahar döneminden oluşuyor. Her dönemde her ders için bir vize, bir final yapılıyor. %40 vize, %60 final notları etkiliyor.

 

 

5. FAKÜLTEDEKİ ÖĞRETİM GÖREVLİLERİNİN AKADEMİK DURUMU NEDİR?

Hocalar genellikle her yıl değişmektedir. Bu yüzden bu yılı baz alarak açıklama yapılmasının seneye için bir yararı olmayacaktır.

 

 6. NORMAL ÖĞRETİM İLE İKİNCİ ÖĞRETİM ARASINDA HOCA FARKI VAR MI?

Fakültemizde İkinci öğretim bulunmamaktadır.

 

 7. ÖĞRENCİLER İLE HOCALARIN İLETİŞİMİ NASIL?

Hocalar her derste mutlaka soru-cevap etkinliği yapmaktadırlar. Anlaşılmayan kısımların tekrarı yer yer mümkündür. Öğrenciler rahatça dilediği kadar soru sorabilmektedirler. Gerek derste gerek ders dışında sorular cevapsız kalmıyor.

 

 8. FAKÜLTEDE SOSYAL VE AKADEMİK ALANDA ETKİNLİK, FAALİYET VB. OLUYOR MU? BU ANLAMDA AKTİF Mİ?

Sene içerisinde alanında uzman birçok yetkin kişinin konferans ve seminerleri olmaktadır. Okul içerisinde aktif birçok toplumsal fayda içeren kulüpler ve öğrenci toplulukları mevcuttur. Hepsi aktif görev yapmaktadır. Bu sadece okuduğunuz bölümle sınırlı kalmayıp bölgedeki birçok faaliyetle etkileşiminizi sağlamaktadır.

 

 9. ÜNİVERSİTEDEKİ FESTİVAL, KONSER, GÖSTERİ, TİYATRO VB. ETKİNLİKLER NE SIKLIKLA YAPILIYOR?

Şehirde diğer büyük şehirler kadar olmasa da kaliteli tiyatro, seminer ve konserler düzenlenmektedir. Her yıl üniversitede bahar şenlikleri yapılmaktadır. Fakültede her yıl bilim, kültür ve sanat festivallerine ev sahipliği yapmaktadır. Örneğin bu yıl beşincisi düzenlenen Altın Baklava Film Akademisi Uluslararası Öğrenci Film Festivali düzenlenmiştir.

 

 10. ŞEHRİN SOSYAL VE SPORTİF ANLAMDA İMKANLARI NELERDİR?

Şehrimizde 13 tane halk kütüphanesi mevcuttur. Spor bakımından şehrin çoğu yerinde ücretsiz spor salonu bulunan sosyal tesisler vardır. 2 adet uygun fiyata abone olabileceğiniz yüzme havuz vardır. Bu sosyal tesislerde çeşitli alanda sporsal faaliyetler mevcuttur.

 

 

11. ŞEHİRDEKİ YURT İMKANLARI YETERLİ Mİ?

Okulda şehir merkezine uzak sayılabilecek bir mesafede olduğu için yurt değil ama ulaşım sıkıntı olmaktadır. Kampüsün içerisinde sadece devlet (kız) yurdu bulunmaktadır ve ne yazık ki okuldaki tüm kız öğrencileri alacak kapasitede değildir. Şehrin birçok yerinde özellikle Gaziantep Üniversitesi civarında kız devlet ve özel yurtlar mevcuttur. Erkekler içinse kampüs içinde yurt imkânı maalesef yoktur. Otobüs ile ulaşım sağlayacakları mesafede yine devlet ve özel yurtlar mevcuttur. Şehirde iki üniversite olduğu için kontenjan sıkıntısı olmamaktadır.

 

 12. ŞEHİR İÇİ ULAŞIM NE DURUMDA?

Ulaşım bakımından şehir gelişmiş lakin fazlaca göç alan bir şehir olduğu için iş çıkış ve okul çıkış saatlerinde zorluk çıkarabilecek bir kalabalık oluşmaktadır. Şehrin içerisinde ulaşım tramvay ve otobüs hatlarıyla sağlanmaktadır. Okulun şehrin merkezine olan uzaklığı ile sadece otobüs hizmeti verebilmektedir. Tramvaya ulaşmak için okuldan otobüs aktarması yapmamaktadır. Havaalanı okula 8 km uzaklıkta. Üniversite ve otogar arası ise 6 km. Ulaşım otobüs veya okulun nizamiyesinde bulunan taksiler ile sağlanıyor.

 

 13. FAKÜLTEDEKİ DİL EĞİTİMİ VEYA HAZIRLIK VAR MI?

İngilizce dersi uzaktan alınıyor. Hazırlık sınıfı yoktur.

 

14. FAKÜLTENİN ULUSAL VE ULUSLARARASI BURS, ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ VS. İMKANLARI NELERDİR?

İnternet sitesinde imkanların varlığından bahsedilmektedir. Göz atabilirsiniz.

 

15. NEDEN BU FAKÜLTEYİ TERCİH ETMELİLER?

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Hukuk Fakültesi, kalıplaşmış bilinen, klasik hukuki bilgi ve düşüncenin ötesinde yaratıcı, farklı düşünen ve hukuku uygulamanın yanı sıra sahip olduğu bilgi ve birikim ile hukuki düzenlemelerin oluşturulmasına katkı verecek dinamik hukukçular yetiştirmektedir. Fakültede üretkenlik ön planda olup klasikleşmiş hukuk eğitiminin yanında daha farklı, sizi meslekte emsallerden ayrı tutacak modern ve dijital dünyayla uyumlu çeşitli faaliyetler bulunuyor. Hocaların derslerdeki özel alakaları, ders dışında da her sorununuza sizinle birlikte hemhal olmaları göz ardı edilemeyecek pozitif ayrıcalıklardır. Üniversiteden mezun olduktan sonra sağladığı imkanlar, açtığı yollar bir nebze de olsa gelecek kaygısını azaltıyor. Vakıf üniversitesi olması lisans ve yüksek lisans eğitimi sırasında diğer birçok üniversitenin size sunmayacağı ayrıcalıkları sunuyor. Bugün hedeflediği vizyonu ve ortaya koyduğu misyonu ile HKÜ hukuk fakültesi tercih edilebilecek en iyi seçeneklerden birisi.

 16. OKUKUNUZ ONLİNE SÜRECİ NASIL YÖNETTİ?

Okul bu süreci en iyi şekilde yönetmeye çalıştı. Online döneme ilk geçiş zamanında her okul gibi bizim okul da nasıl bir yol izleyeceğini biraz şaşırdı ama en iyi şekilde yönetmeye çalıştı. Öncelikle bizim de zorluk yaşamamamız için sınavlar ödev şeklinde yapıldı. Bu süreçte tabi ki biz öğrenciler de nasıl bir yol izleyeceğini bilemedik. Pandemi sürecinin devam etmesi halinde online sürecin bizimle devam edeceğini gördüklerinde daha iyi bir alt yapı ile bize eğitim verilmeye çalışıldı. Örneğin ilk online süreçte Adobe Connect uygulamasını kullanırken bazı sorunlar yaşıyorduk. İleriki süreçte Zoom uygulamasına geçildi.  Bu şekilde yaşanan sıkıntılar daha aza indirgenmiş oldu. İlk zamanlar ödev olmuş olsa da. Şuan için online sınav yapılmaktadır. Online sınavda ödeve kıyasen biraz daha kolaylık sağlandı. Ödevde yaptığımız halde düşük notlar alabiliyorduk. Hocalar öğrencilere toleranslı davranmadığından zorluk çekiyoruz. Ama okul online süreçte en iyi şekilde bize eğitim vermeye çalıştı. Tabi ki her okul gibi bizim okulda bocalama süreci yaşadı gerek hocalar gerek okul yönetimi açısından. Hocalar derslere girerken zorluk çekiyordu keza bizlerde öyle. Ders esnasında sıkıntı yaşanması söz konusu olduğunda sıkıntı anında giderilmeye çalışıldı.  Böylelikle zamanla sistem oturtulmuş oldu.

 

Okulla ilgili gelişmeleri takip etmek için buraya tıklayınız.

bottom of page