top of page

16 SORUDA GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ

 

1. BU OKULUN 2018, 2019, 2020 YILI KONTENJAN VE SIRALAMA BİLGİLERİ NELERDİR?

 

 

 

 

 

2.ÜNİVERSİTENİN KAMPÜS DURUMU NEDİR?

Kampüs, İstanbul Ortaköy-Beşiktaş yolu dediğimiz Çırağan Caddesi üzerinde ve sahile sıfır şekildedir. Okul kampüsü iki parçadan oluşmakta, cadde tarafından ikiye ayrılmaktadır. Sahil tarafı ve Yıldız Korusu tarafı olarak iki bölümdür. Bu kısımlar arasında öğrenciler arasında ünlü bir altgeçit vardır. Kampüs, Üniversite kampüsü olmaktan bir miktar uzaktır. Daha çok büyük bir lisenin bahçesi gibi gözükmektedir. Fakat temel özelliği İstanbul Boğazı kenarında olması cazip kılmaktadır. Ön kantin denilen kantin sahile sıfır ve bu kadar ucuza çay içilebilecek İstanbul’daki tek yerdir. Hukuk Fakültesi, Yıldız Korusu tarafında kalmaktadır. Hem yemekhane hem arka kantin denilen yer Hukuk Fakültesinin hemen altındadır. Kantinler geçen yıl yenilendi ve modern bir görünüme kavuştu. Binalar Osmanlı zamanında Feriye Sarayının uzantısı oldukları için tarihi bir yapıdadır. Herhangi bir yurt imkânı, burs imkânı bulunmamaktadır. Çeşitli yerlerde konferans salonları bulunmaktadır. Bu salonların en büyüğü 300 kişiliktir. 

 

 

3. FAKÜLTENİN FİZİKİ İMKÂNLARI NELERDİR?

​Fakültede duruşma salonu yoktur. Mescit imkânı vardır. Yeni yapılan henüz kullanıma açılmamış bir spor salonu vardır. Sınıflar öğrenci azlığından dolayı ortalama bir lise sınıfından biraz büyüktür. Koridorlarda öğrencilerin yalnızca kilidini değiştirerek kullanabilecekleri küçük kitap dolapları vardır. Bilgisayar laboratuvarı vardır. Geniş bir bahçe olmamakla birlikte sahilde etkinliklerin düzenlendiği bir açık alan mevcuttur. Okula sahilden ulaşım yasaktır. Ayrıca denize atlamak da disiplin suçudur.

 

 

4. FAKÜLTENİN NOT SİSTEMİ NEDİR?

 Fakültede dersler dönemlik olup bir vize bir final şeklinde sınavlar yapılmaktadır. Not baremleri geniştir (AA, BA, BB, CB, CC ve FF şeklindedir.). Finalden en düşük 50 alınırsa geçilebilmektedir. Yine bir dersin ortalama notu 50’den aşağı olamaz. Hocaların ekseriyeti çan eğrisi sistemini benimsese de katalog yapan hocalar da vardır. Bu durum hocanın takdirindedir.

 

 

​5. FAKÜLTEDEKİ ÖĞRETİM GÖREVLİLERİNİN AKADEMİK DURUMU NEDİR?​​

​Fakülte hocalarımız alanında en iyilerdendir. Dersleri genellikle profesörler işlemektedir fakat pratik alıştırmaları asistanlar yapmaktadır. Hocalardan bazıları şöyledir: Ümit Kocasakal (Ceza Hukuku), İlber Ortaylı (Hukuk Tarihi) …​

 

 

6. NORMAL ÖĞRETİM İLE İKİNCİ ÖĞRETİM ARASINDA HOCA FARKI VAR MI?

​İkinci öğretim bulunmamaktadır​.

 

 

7. ÖĞRENCİLER İLE HOCALARIN İLETİŞİMİ NASIL?

Sınıfta en fazla 60 öğrenci bulunduğundan ve hocaların ilgisi dolayısıyla isteyen istediği soruyu derste sorabilmektedir. Hocalar da öğrencilik sırasında istenildiğinde onlara ulaşabileceğini sürekli söylemektedir. Hocalarla öğrencilerin iletişimi genelde iyidir.

 

 

8. FAKÜLTEDE SOSYAL VE AKADEMİK ALANDA ETKİNLİK, FAALİYET VB. OLUYOR MU? BU ANLAMDA AKTİF Mİ?

Fakülte, sosyal etkinlikler anlamında zayıftır. Yalnızca senede bir yapılan festival bulunmaktadır. Bunun dışında kulüplerin münferit faaliyetleri bulunmaktadır. Fakat Ortaköy ve Beşiktaş’a yakınlığı İstanbul’da düzenlenen etkinliklere katılımı arttırmaktadır. Akademik anlamda Türkiye çapında konferanslar ve sempozyumlar düzenlemektedir. Akademik anlamda ciddi manada gelişime açıktır.

 

 

9. ÜNİVERSİTEDEKİ FESTİVAL, KONSER, GÖSTERİ, TİYATRO VB. ETKİNLİKLER NE SIKLIKLA YAPILIYOR?

Senede bir kez festival düzenlenmektedir ve sanatçılar gelmektedir. Ayrıca senede iki defa sahilde açık hava sineması yapılmaktadır.

 

 

10. ŞEHRİN SOSYAL VE SPORTİF ANLAMDA İMKÂNLARI NELERDİR?

Beşiktaş’a yakınlık bu manada çok önemlidir. Sosyal etkinlikler bakımından tiyatrolar, spor salonları Beşiktaş’ta fazlaca bulunmaktadır.​

 

 

11. ŞEHİRDEKİ YURT İMKÂNLARI YETERLİ Mİ?

Beşiktaş ve çevresinde yurt fiyatları çok yüksek ve kaliteli yurt sayısı çok azdır. Bu sebeple Üsküdar ve çevresi daha avantajlı olmaktadır. Kısaca öğrencilerin en büyük problemi kalacak yer olmaktadır.

 

 

12. ŞEHİR İÇİ ULAŞIM NE DURUMDA?

Ulaşım açısından hiçbir sorun bulunmamaktadır. Beşiktaş’a yürüme mesafesi10 dakika olan okulumuz tüm ulaşım ağına yakın bulunmaktadır. Üsküdar sahilden 20 dakikaya okula ulaşım mümkündür. Kadıköy ve Mecidiyeköy’e 40 dakikadır. Bunun dışında havaalanı, tren garı ve Harem Otogarı hariç tüm otogarlara uzaktır.

 

13. FAKÜLTEDE DİL EĞİTİMİ VEYA HAZIRLIK VAR MI?​

Fakültede Fransızca zorunlu dildir. Derslerin %30’u Fransızcadır. Fransızca Hazırlık bulunmakta ve 1 senedir. DELF B belgesi hazırlığı geçmek için yeterlidir. Belgenin temini sizin hazırlığı atlamanızı sağlamaktadır.

14. FAKÜLTENİN ULUSAL VE ULUSLARARASI BURS, ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ VS. İMKÂNLARI NELERDİR?

Burs imkânı açısından iyi değildir. Erasmus öğrenci değişimi yapılabilmektedir. Fakat bu değişim ancak 4.Sınıfın ilk dönemi mümkündür. Avrupa’daki birçok okulla değişim yapılmakta ve dersler ne olursa olsun hukukla ilgili olduğu sürece sayılmaktadır.

​​

15. NEDEN BU FAKÜLTEYİ TERCİH ETMELİLER?

Doğrusu Galatasaray’ı eşsiz yapan şey öğrenci kalitesidir. Türkiye’nin en başarılı öğrencileri Galatasaray’ı seçmektedir. Hocaların uluslararası vizyonu, birçok fakültenin haberinin olmadığı uluslararası yarışmalara katılımı başarıyı sağlamaktadır. Galatasaray, vizyon katma açısından çok başarılıdır. Yurtiçi ve yurtdışı yarışmalar ve eğitimler açısından büyük bir eğitim alanıdır. Farklı bakış açısı ve kattığı iki dil kaliteli bireyler yetişmesine yardım etmektedir. Az sayıda öğrenci olması hocalara ulaşmakta özel okul gibi olmasını sağlamaktadır.

 Okulda bir dönemde 50 öğrenci vardır. Bunların 25’i ÖSYM tarafından yapılan sınavda Türkiye derecesi yapan öğrencilerden oluşmaktadır. Diğer 25 öğrenci Türkiye’de sayısı 10’u aşan Fransız liselerinden gelen öğrencilerden oluşmaktadır. Farklı sistemi değişik öğrenci gruplarının ve sistemlerin kaynaşmasını sağlamaktadır. 25 öğrencinin 13’ü Galatasaray Lisesinden gelmekte geriye kalan 12 öğrenci diğer Fransız Liselerinden gelmektedir.

 

16. OKULUNUZ ONLINE SÜRECİ NASIL YÖNETTİ?

Galatasaray Üniversitesi online eğitim döneminde dersleri sanal platformlara taşıma konusunda çok sıkıntı çekmedi ve olabildiğince kimseye mağdur etmemeye çalıştı. Hukukta derslerin online olması ders içeriğini çok fazla etkilemiyor. Ancak okul ortamında olmamamız sebebiyle derslerin aktiflik derecesi kısmen azaldı. Yine de hocalarımız bu süreci verimli bir şekilde yönetmiştir. Çoğu dersin kayıt altına alınması ile de derslerden geri kalmıyoruz. Bir iki dersin sınavında yaşanan katı kurallar haricinde genel olarak öğrenciler mağdur olmamıştır.

https://hukuk.gsu.edu.tr/

bottom of page