top of page

16 SORUDA FATİH SULTAN MEHMET  ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ

 

  1. BU OKULUN 2018, 2019, 2020 YILI KONTENJAN VE SIRALAMA BİLGİLERİ NELERDİR?

 

 

 

 

 

 

2. ÜNİVERSİTENİN KAMPÜS DURUMU NEDİR?

Yerleşke içerisinde her ihtiyaca cevap verecek yerler mevcuttur. Konferans salonu, yemekhanesi ve kafeteryası bulunmaktadır. Okulun önündeki iskele sayesinde, deniz ulaşımı aracılığıyla, İstanbul'un denizle münasebeti olan her köşesine gitmek mümkün. Hemen yanında olan Metrobüs ve otobüs durakları öğrencilerin ulaşım alternatifleridir. Üniversitenin 6 yerleşkesi var .Hukuk fakültesi Beyoğlu ilçesinde, Halıcıoğlu semtinde bulunan yerleşkededir. Döneminin mimarisi içinde karakteristik olarak beliren büyük kışla binalarının modern anlamdaki ilk örneği olan ve III.Selim tarafından 1794-1795 yıllarında yaptırılan Humbaracı Kışlası'nın kurulduğu alanda yer alıyor.

 

 

3. FAKÜLTENİN FİZİKİ İMKÂNLARI NELERDİR?

Fakültede kafeterya, konferans salonu, amfi , kütüphane, cami , bilgisayar laboratuvarı, bahçe mevcuttur. Hukuk Öğrencilerinin G101 Adlı dev bir amfisi var.

 

4. FAKÜLTENİN NOT SİSTEMİ NEDİR?

Fatih Sultan Mehmet üniversitesinde ders sistemi dönemliktir (GÜZ VE BAHAR). Şayet üstten ders almak isterseniz veya alttan dersiniz varsa yaz okulu alma fırsatınız var. Çoğu okulda ya yaz okulunu benimsemiştir, Ya da büt hususunu. Bizim okulumuz her ikisini de benimsemiş ve öğrencilerin derslerini vermeleri açısından imkan tanımıştır. Bir dönemde bir vize bir final olmak üzere iki sınava gireceksiniz. İhtiyacınız hasıl olursa(ortalama yükseltmek veya dersten kaldıysanız geçmek)Büte gireceksiniz. Ders ortalamasına Vize%40, final %60 etkilemektedir. Finalden en az 50 almak zorundasınız. Aksi taktirde dersten kalırsınız. Öğretmene bağlı olarak çan sistemi uygulanır(Genelde çan var).

 

5. FAKÜLTEDEKİ ÖĞRETİM GÖREVLİLERİNİN AKADEMİK DURUMU NEDİR?

Okulumuz en çok hakim ve savcı çıkartan okullar arasındadır. Detaylı bilgi için: http://hukuk.fsm.edu.tr/Hukuk-Fakultesi-Akademik--Akademik-Kadro

 

6. NORMAL ÖĞRETİM  İLE İKİNCİ ÖĞRETİM ARASINDA HOCA FARKI VAR MI?

İkinci öğretim bulunmamaktadır.

 

7. ÖĞRENCİLER İLE HOCALARIN İLETİŞİMİ NASIL?

Öğrenciler sınıfta sorularını sorabiliyor. Öğrencileri Odalarına davet edip; çayını, kahvesini içtiği bir çok öğretmenimiz var. Çekinmeden ve usulünce kafanızdaki soruyu sorabilirsiniz. Sizi yönlendirirler.

 

8. FAKÜLTEDE SOSYAL VE AKADEMİK ALANDA ETKİNLİK, FAALİYET VB. OLUYOR MU? BU ANLAMDA AKTİF Mİ?

Çeşitli kimselerin(Alanında yetkin kişiler) konferansları ile, kurgusal duruşmalar ve çeşitli öğrenci topluluklarının partileri, faaliyetleri ve son dönemde online konferansları ile aktiflik sağlanıyor.

 

9. ÜNİVERSİTEDEKİ FESTİVAL, KONSER, GÖSTERİ, TİYATRO VB. ETKİNLİKLER NE SIKLIKLA YAPILIYOR?

Okulda konser tiyatro vs yapılmıyor sadece küçük bir bahar şenliği yapılıyor onun haricide yıl içinde bir etkinlik yok. 

 

 

10. ŞEHRİN SOSYAL VE SPORTİF ANLAMDA İMKÂNLARI NELERDİR?

Konserler, alanında uzman kişilerin konuşmaları, okulumuzun merkezi konumu hasebiyle aslında her imkana mevcuttur. Okulda haliçte olduğu için Eyüp'e doğru uzanan sahil yürüyüş yolunda yürüyebilir, hemen yakınındaki kültür merkezinden yararlanabilirsiniz. Ayrıca yerleşke içindeki basketbol sahası, masa tenisi, ve diğer sportif aktivitelerden yararlanabilirsiniz.

 

 

11. ŞEHİRDEKİ YURT İMKÂNLARI YETERLİ Mİ?

Okula ait yurt yok. Ancak İstanbulda bolca yurt mevcuttur. Öğrenciler için gerek KYK gerek özel yurtlar bulunmaktadır. Yurttan okula gelmek okulun merkezi konumu sayesinde gayet kolaydır.

 

12. ŞEHİR İÇİ ULAŞIM NE DURUMDA?

İstanbul Beyoğlu'nda bulunan FSMVÜ yerleşkesine kara ve deniz yoluyla ulaşım mümkündür. Sütlüceye gelen vapurlar, okulun hemen yanından geçen otobüs ve metrobüs durakları ;öğrencilerin istedikleri, şehir içindeki muhtelif yerlere gidilmesi mümkün kılıyor. Gitmek istediğiniz her yere yakın olan FSMVÜ, öğrencileri memnun bırakıyor.

13. FAKÜLTEDE DİL EĞİTİMİ VEYA HAZIRLIK VAR MI?

Hukuk Fakültesinde isteğe bağlı ingilizce hazırlık var. Diğer bazı bölümlerde arapça hazırlıkta var.

14. FAKÜLTENİN ULUSAL VE ULUSLARARASI BURS, ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ VS. İMKÂNLARI NELERDİR?

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi bünyesinde Uluslararası İlişkiler ve Erasmus departmanı bu konular hakkında gayet verimli şekilde çalışmaktadırlar. Uluslararası İlişkiler departmanı, uluslararası öğrenciler ile ilgilenmektedir. Yabancı öğrencilerin okula gelerek burada eğitim almalarını sağlamaktadırlar. Departman olarak yurt dışına seyahat yaparak ikili anlaşmalar sağlıyorlar. Çeşitli fuarlarda standlar geziyorlar ve stand açıyorlar. Burs anlamında sınav yaparak belli kriterlere ulaşanlar burs imkanı sağlanıyor.

Erasmus departmanı ise öğrenci değişim programları ile ilgilenmektedir. Okulda ki öğrencileri yurt dışında başka okula, yurt dışındaki öğrencilerin okula gelmelerinden rehberlik ediyorlar. Her dönem okuldan her bölümden iki öğrenci burs alarak bir veya iki dönemlik değişim programlarına katılıyorlar.

 

 

15. NEDEN BU FAKÜLTEYİ TERCİH ETMELİLER?

Bu fakülteyi tercih etmeliler çünkü okulun alanında uzman kişilerle sürekli çalışmaktadır. Birçoğunu televizyon kanallarında görebileceğiniz iyi bir eğitim kadrosuna sahip olan FSMVÜ, öğrencilerin yönlendirilmesi ve ilgi konusunda da gayet iyi. Ayrıca en çok hakim ve savcı çıkartan okullar arasında yer alan FSMVÜ, bugün olduğu gibi gelecekte de en üst kademelerde yer alacaktır. Öğrenciye değer veren FSMVÜ; Nitelikli eğitimiyle değer verir, Burs imkânlarıyla değer verir, Teknolojik imkânlarıyla değer verir, Bilgiye erişme imkânlarıyla değer verir, Uluslararası bağlantılarıyla değer verir, Kültürel ve sosyal etkinlikleriyle değer verir, eğitim fırsatlarıyla değer verir.

16. OKULUNUZ ONLİNE SÜRECİ NASIL YÖNETTİ?

Online süreçte çift kamera yöntemi getirerek öğrencileri maddi anlamda sıkıntıya sokmuşlardır. Derslerin işlenişi gayet güzeldi.

http://hukuk.fsm.edu.tr/

bottom of page