top of page

16 SORUDA ERCİYES ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ

 

1. BU OKULUN 2018, 2019, 2020 YILI KONTENJAN VE SIRALAMA BİLGİLERİ NELERDİR?

 

 

 

 

 

 

2. ÜNİVERSİTENİN KAMPÜS DURUMU NEDİR?

Fakülte, Erciyes Üniversitesi Merkez Kampüsü içinde yer almaktadır. Kampüsün şehirdeki konumu Talas ilçesidir. Şehirdeki öğrenci nüfusunun çoğu bu ilçede olduğu için yabancılık çekmek çok söz konusu olmamaktadır. Kampüs yeteri kadar düzenlidir. Fen bilimleri ve Sosyal Bilimler bölümleri bir arada toplanmıştır. Kampüs için şehirde ayrı bir tramvay hattı kurulmuştur. Bu da şehir merkezine ulaşımı kolay hale getirmektedir

 

 

3. FAKÜLTENİN FİZİKİ İMKÂNLARI NELERDİR?

Fakülte içinde kafeterya, kütüphane, kırtasiye ve fotokopi bölümü bulunmaktadır. Adalet Yüksek Okulu’nun binasının da içinde bulunduğu fakültede 4 amfi salonu yer almaktadır (Her hukuk sınıfı için 1 amfi). İmkanlar dahilinde bahçesi bulunan alan kısmen geniş ve ağaçlıktır. Kütüphanesinde yaklaşık 30.000 kaynak/arşiv bulunmaktadır. Ancak ders çalışma masası bakımından özellikle final ve vize dönemlerinde eksik kalmaktadır. Kütüphanenin kaynak kısmı ne kadar zengin olsa da kütüphane yönetimi bakımından kısmen eksik kaldığı söylenebilmektedir. Kafeterya bölümü ise öğrenci ve hocaların birbirleriyle kaynaşabileceği bir ortam sağlamaktadır.

 

 

4. FAKÜLTENİN NOT SİSTEMİ NEDİR?

 Birçok hukuk fakültesinde olduğu gibi ana ve zorunlu hukuk dersleri yıllık sisteme göre ayarlanmıştır (Yılda her ders için 1 vize 1 final). Ancak öğrencilerin her dönem zorunlu olarak farklı dersler arasından seçtikleri seçimlik dersler dönemlik sisteme göredir (Dönemde her ders için 1 vize 1 final). Vize sınavlarının %40’ı, final sınavlarının % 60'ı geçme notuna etki etmektedir. Ayrıca fakültede çan sistemi bulunmamaktadır. Geçme notu yüzlük sisteme göre 60 olarak belirlenmiştir.

 

 

5. FAKÜLTEDEKİ ÖĞRETİM GÖREVLİLERİNİN AKADEMİK DURUMU NEDİR?​​

​1 Profesör, 4 Doçent, 10 Doktor Öğretim Üyesi bulunmaktadır.

 

6. NORMAL ÖĞRETİM İLE İKİNCİ ÖĞRETİM ARASINDA HOCA FARKI VAR MI?

​İkinci öğretim bulunmamaktadır​.

 

 

7. ÖĞRENCİLER İLE HOCALARIN İLETİŞİMİ NASIL?

​ Sınıfların kalabalığı bu fakülte için sorun yaratabilmektedir. O yüzden ders anında öğrencilerle birebir iletişim zor olmaktadır. Ancak ders sırasında derse katılma ve soru sorma, fikir belirtme gibi etkileşimlerde çok sıkıntı yaşanmamaktadır. Ders sonrası öğrencilerin hocalara ulaşması, soru sorması, sohbet etmesi mümkündür. Bunun yanı sıra ders sırasında -özellikle katılımın az olduğu derslerde- sohbet havasını yakalamak mümkün olmaktadır.

 

 

8. FAKÜLTEDE SOSYAL VE AKADEMİK ALANDA ETKİNLİK, FAALİYET VB. OLUYOR MU? BU ANLAMDA AKTİF Mİ?

Panel, konferans gibi akademik tartışma platformları fakültede yer almaktadır. Bu tartışmalar öğrencinin meslek hayatına katkıda bulunacak durumdadır. Ancak sosyal faaliyetler konusunda aynı şekilde olmamaktadır.

 

 

9. ÜNİVERSİTEDEKİ FESTİVAL, KONSER, GÖSTERİ, TİYATRO VB. ETKİNLİKLER NE SIKLIKLA YAPILIYOR?

Panel, konferans gibi akademik tartışma platformları fakültede yer almaktadır. Bu tartışmalar öğrencinin meslek hayatına katkıda bulunacak durumdadır. Ancak sosyal faaliyetler konusunda aynı şekilde olmamaktadır

 

 

10. ŞEHRİN SOSYAL VE SPORTİF ANLAMDA İMKÂNLARI NELERDİR?

 ​Şehirde ve üniversite özelinde konser, konferans, spor turnuvaları vb. faaliyetler kısıtlı olsa da yapılmaktadır.

 

 

11. ŞEHİRDEKİ YURT İMKÂNLARI YETERLİ Mİ?

Devlet yurtları bütün öğrencilerin yoğunluğunu taşıyamamaktadır. Bu açığı özel yurtlar, apart daireler kapatmaktadır.

 

 

12. ŞEHİR İÇİ ULAŞIM NE DURUMDA?

Şehirdeki ulaşım tramvay ve otobüs hatları ile sağlanır. Hatlar, şehir içinde yaklaşık olarak her yere ulaşmaktadır. Özellikle ana kampüs içinden geçen tramvay hattı öğrenciler için ideal bir ulaşım imkanıdır. Şehir içi ulaşım öğrenciler için bir sorun teşkil etmemektedir.

 

 

13. FAKÜLTEDE DİL EĞİTİMİ VEYA HAZIRLIK VAR MI?​

Fakültede hazırlık sınıfı bulunmamaktadır.

 

 

14. FAKÜLTENİN ULUSAL VE ULUSLARARASI BURS, ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ VS. İMKÂNLARI NELERDİR?

Fakülte internet sayfasından ayrıntılı bilgiye ulaşılabilmektedir.

 

 

15. NEDEN BU FAKÜLTEYİ TERCİH ETMELİLER?

Bu puan aralığında tercih edilecek, köklü bir devlet üniversitesi arıyorsanız hele ki Kayseri gibi bir şehirde yaşıyorsanız ve dışarıya da gitmek istemiyorsanız bu koşullarda tercih edilebilecek bir fakültedir.

 

 

16. OKULUNUZ ONLINE SÜRECİ NASIL YÖNETTİ?

 Online eğitim kısmında ilk zamanlar her üniversitede olduğu gibi sorunlar yaşandı. Kendi sistemimize girince yoğunluklardan dolayı çökmeler oldu. Ama bu dönem için sistem daha da geliştirildi. Bir sorun yaşanmadı. Şu an derslerimiz Zoom üzerinden işlenmekte ve işlenen dersler kaydolmaktadır. Derse giremediğiniz takdirde kaydolan dersleri "erüdm" sisteminden izleyebiliyorsunuz. Hocalarımız derslerin en verimli şekilde geçmesi için ellerinden geleni yapmaktadırlar. Sınav dönemlerine gelince sınavlarımız "eruzem" sisteminden yapılmaktadır. Yıllık sistem olduğundan dolayı ilk dönem vizelerimiz kamerasız olarak gerçekleştirildi. Bu dönem ise kameralı olarak finallerin yapılacağı söyleniyor. Pandeminin ilk zamanları sistemden kaynaklı birçok aksaklıklar olsa da şu an bunlar düzeltildi. Her ders zamanında oluyor ve online eğitim en verimli şekilde geçirilmeye çalışılıyor.

https://hukuk.erciyes.edu.tr/

bottom of page