top of page

16 SORUDA DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ

1. BU OKULUN 2018, 2019, 2020 YILI KONTENJAN VE SIRALAMA BİLGİLERİ NELERDİR?

 

 

 

 

 

 

 

2. ÜNİVERSİTENİN KAMPÜS DURUMU NEDİR?

Doğuş Üniversitesinde iki kampüs oluşur. Hali hazırda Ana kampüs ​Çengelköy’de bulunmaktadır. Üniversitenin hukuk fakültesi Çengelköy yerleşkesindedir. Kampüs içerisinde okuma salonu, kütüphane ve konferans salonu mevcuttur. Üniversitenin diğer yerleşkesi Dudullu kampüsüdür.

 

3. FAKÜLTENİN FİZİKİ İMKÂNLARI NELERDİR?

Bir hukuk fakültesinde olması gereken ne varsa fakülte binasında ayni ve fazla olarak mevcuttur. Bu yönden fakültenin bir eksiği bulunmamaktadır.

 

 

4. FAKÜLTENİN NOT SİSTEMİ NEDİR?

Fakültede dönemlik sistem uygulanmaktadır.

 

 

5. FAKÜLTEDEKİ ÖĞRETİM GÖREVLİLERİNİN AKADEMİK DURUMU NEDİR?

Fakültede 6 Prof. Dr., 7 Dr. Öğretim Üyesi, 8 Araştırma Görevlisi görev yapmaktadır.

 

 

6. NORMAL ÖĞRETİM İLE İKİNCİ ÖĞRETİM ARASINDA HOCA FARKI VAR MI?

İkinci Öğretim bulunmamaktadır.

 

 

7. ÖĞRENCİLER İLE HOCALARIN İLETİŞİMİ NASIL?

Öğrenciler gayet rahat bir şekilde derste ve ders dışında öğretmenler ile iletişim kurabilmekte ve sorularını cevap alabilmektedir.

Öğretmenlerin belirttiği saatlerde şahsi odalarında da merak ettiği konular hakkında bilgi sahibi olabilme fırsatları mevcuttur.

 Öğrenciler ilgili araştırma görevlilerine sistem üzerinden sürekli ulaşabilmekte, herhangi bir durumda rahatça iletişime geçebilmektedir.

 

 

8. FAKÜLTEDE SOSYAL VE AKADEMİK ALANDA ETKİNLİK, FAALİYET VB. OLUYOR MU? BU ANLAMDA AKTİF Mİ?

"Kişisel Gelişim Seminerleri" adı altında pek çok seminer yapılmaktadır. Bu seminerler ile öğrenciler alanında uzman kişileri dinleme fırsatı bulabilmektedir. Doğuş Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi aracılığı ile öğrencilerin yazılarının da paylaşılması mümkün hale gelmektedir. Fakültede pratik derslere de önem verilmektedir.

Yine öğrencilerin teorikte kalan dersleri pratik ile pekiştirmeleri için Kurgusal duruşmalar yapılmakta ve kurgusal duruşma yarışmalarına katılım sağlanmaktadır.

Fakülte Anadolu Adalet Sarayı, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay, Adli Tıp Kurumu, Ceza İnfaz Kurumu gezileri düzenlemektedir.

 

 

9. ÜNİVERSİTEDEKİ FESTİVAL, KONSER, GÖSTERİ, TİYATRO VB. ETKİNLİKLER NE SIKLIKLA YAPILIYOR?

Üniversite oldukça sosyal, konser gibi birçok etkinlik yapılmaktadır. Her gün etkinlik yapılmasına özen gösteriler yapılmaktadır.

Dans gösterileri, çeşitli kulüp etkinlikleri sürekli bir şekilde hayata geçirilmektedir.

Sosyallik konusunda öğrencinin asla sosyalliğe aç kalmayacağına garanti verilebilir.

 

 

10. ŞEHRİN SOSYAL VE SPORTİF ANLAMDA İMKÂNLARI NELERDİR?

Okulun diğer kampüsü kadar sosyal ve sportif faaliyete imkan sunan bir yerleşke olmasa da şehrin sağladığı avantaj ile sosyal ve sportif faaliyetler kolaylıkla ulaşılabilir durumda.

 

 

11. ŞEHİRDEKİ YURT İMKÂNLARI YETERLİ Mİ?

Şehir kyk’lar bakımından yoğun bir şehir. Açıkçası her öğrenci KYK fırsatına sahip olamayabiliyor. 

Yarı özel yurtların sayısı da bir hayli fazla olmakla birlikte, Özel yurtlar fazlasıyla mevcuttur.

Özel yurtlar konumları itibariyle üniversite yerleşkelerinin yakınında bulunuyorlar.

 

 

12. ŞEHİR İÇİ ULAŞIM NE DURUMDA?

Şehir içi ulaşımda İETT, dolmuş ve metro ile çeşitli güzergahlara ulaşım sağlanabilmektedir. İstanbul’un yoğunluğu sebebiyle kısa mesafelerin bile uzun sürdüğü yolculuklar öğrenciler için anormal bir durum değil. Çeşitli ulaşım ağları ile gitmek istediğiniz güzergahlara ulaşım bir şekilde sağlanmaktadır.

İstanbul’un ulaşımda avantajı ise, şehri tanımayan en azından ilk başlarda hat çeşitliliği sebebiyle ulaşımda zorluk çeken kişiler için pek çok Android/ İos uygulaması bulunmaktadır. Bu uygulamaların pilot şehir olarak İstanbul’da aktif olması sebebiyle bilmeyen bir kişi bile istediği noktaya ne kadar sürede ulaşabilir, hangi ulaşım araçlarını ve bunların hangi hatlarını kullanması gerektiği pek ala bulabilir.

 

 

13. FAKÜLTEDE DİL EĞİTİMİ VEYA HAZIRLIK VAR MI?

Eğitim dili Türkçe olmakla beraber, isteyen öğrenciler bir sene hazırlık dil eğitimi aldıktan sonra eğitime başlamaktadırlar.

 

 

14. FAKÜLTENİN ULUSAL VE ULUSLARARASI BURS, ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ VS. İMKÂNLARI NELERDİR?

Erasmus kapsamında öğrenciler Avrupa Üniversitelerinde öğrenim görme imkanına sahipler.

Aynı zamanda üniversitenin Farabi imkanı da bulunmaktadır.

Fakültede Yandal ve Çift Anadal imkanları da mevcuttur.

 

 

15. NEDEN BU FAKÜLTEYİ TERCİH ETMELİLER?

Fakülte öğrenci ile İstanbul’u, İstanbul ile Dünyayı birbirine bağlayan bir noktada öğrenciyi karşılıyor.

Zorunlu derslerden farklı olarak bunların yanı sıra birçok uzmanlık dersi de fakülte bünyesinde verilebilmektedir. Bu pek çok avantaj sağlıyor.

Fakültenin yetiştirdiği kişiler sadece yurt içinde değil yurtdışında da çeşitli görev alarak uluslararası boyutlara ulaşma imkânına sahipler, bu yönüyle Doğuş Üniversitesi tercih edilebilir.

 

 

16. OKULUNUZ ONLİNE SÜRECİ NASIL YÖNETTİ?

Doğuş Üniversitesi online eğitim sürecinde öğrencilerine oldukça başarılı bir sistem oluşturmuştur. Öğrenci ilgili ders saatinde okulun sitesine ek olarak oluşturulan https://douonline.dogus.edu.tr/giris.html  adresinden sisteme giriş yapar. Ders saati sürecinde dersin hocasıyla hem yazılı hem sesli iletişim kurabilir, soru sorabilir, sunum yapabilir. Ders saati bitiminde ilgili ders kaydı sisteme yüklenir ve dönem sonuna kadar sistemde kalır. Ayrıca ders esnasında kullanılan sunum varsa hocanın da bilgisi dâhilinde sisteme yüklenebilir. Hocalar not paylaşımı yapabilir. Belirtildiği üzere Doğuş Üniversitesi Hukuk Fakültesinde dersler dönemlik alınır. Dönem başında hocalar kullanılacak kitapları mail yoluyla öğrencilerin bilgisine sunar. Doğuş Üniversitesine başlayan her öğrenciye okul numarasıyla birlikte bir Outlook hesabı oluşturulur. Oluşturulan mail hesabıyla öğrenci ulaşmak istediği dersin hocasına mail atabilir. Öğrenci işleriyle kolayca iletişim kurabilir. Vize ve Final zamanlarında kullanılan sisteme  https://douonlinesinav.dogus.edu.tr/giris.html adresinden giriş yapılır. Sistemde ilgili dersin sınavının saati ve günü bildirim panelinde yer alır. Sınava giriş yapıldığında sınav için belirlenen süre ve sınav soru sayısının bilgisi belirtilir ve sınav başlatılır. Sınav bitimde sınavı bitirdiğinize dair bilgilendirmeyle sınav sona erer. Üniversitenin online ders işleyişi bu şekildedir. Öğrenciler Üniversitenin online eğitiminden oldukça memnundur.

 

 

https://hukuk.dogus.edu.tr/

bottom of page