top of page

16 SORUDA DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ

 

1. BU OKULUN 2018, 2019, 2020 YILI KONTENJAN VE SIRALAMA BİLGİLERİ NELERDİR?

 

 

2. ÜNİVERSİTENİN KAMPÜS DURUMU NEDİR?

Fakülte Tınaztepe Yerleşkesi içerisinde yer almaktadır. Fakülte yerleşke içindeki diğer fakültelere ve ortak kullanım alanlarına uzakta bulunmaktadır. Ancak ring hattı ile bu sorun aşılabilmektedir. Ayrıca fakültenin ortak yemekhaneden ayrı bir yemekhanesi olması ulaşım sorununu kısmen de olsa azaltmaktadır.

Yerleşke gerekli yeşil alana sahip olsa da hukuk fakültesi öğrencileri yine konumu itibariyle bu imkândan pek yararlanamamaktadırlar.

Yerleşke içerisinde bir gerekli otopark alanı vardır.

Yerleşke içerisinde ücretsiz ring hattı ve cüzi bir ücretle belediye otobüsü ile ulaşım sağlanabilmektedir.

3. FAKÜLTENİN FİZİKİ İMKÂNLARI NELERDİR?

Fakülte içerisinde duruşma salonu, toplantı salonu, okuma salonu, ufak bir oturma imkânı sağlayan açık havaya sahip kantin, konferans salonu, kırtasiye, mescit ve asansör mevcuttur.

Dersler genel olarak büyük kapasiteli basamaklı amfilerde işlenmektedir.

Fakülte oldukça yeni bir binaya ve öğrencilerin ihtiyaçlarına cevap verecek birçok alana sahiptir.

 

 

4. FAKÜLTENİN NOT SİSTEMİ NEDİR?

Fakültede yıllık not sistemi kullanılmaktadır. Ana derslerden güz döneminde birinci vize sınavı, bahar döneminde ikinci vize sınavı ve final sınavı uygulanmaktadır. Vize sınavı ortalaması belli bir ölçeğe göre öğrencinin final sınavına katkı puanı olarak eklenmektedir. Ayrıca vize sınavlarını ortalamasının seksen puan üzerinde olması durumunda öğrenci o dersin final sınavından muaf olabilmektedir.

 

 

 

5. FAKÜLTEDEKİ ÖĞRETİM GÖREVLİLERİNİN AKADEMİK DURUMU NEDİR?

Unvan

Akademisyen Sayısı

Profesör

10

Doçent

7

Doktor Öğretim Üyesi

34

Toplam

51

Önemli Açıklama:

Bu tablodaki veriler, ÖSYM’nin 2020 Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’ndan alınmıştır. Kılavuzda sadece fakültelerdeki lisans programları için değerler bulunmaktadır. İlgili veriler 2021 kılavuzu yayınlandığında güncellenecektir.

 

 

 

6. NORMAL ÖĞRETİM İLE İKİNCİ ÖĞRETİM ARASINDA HOCA FARKI VAR MI?

İkinci öğretim bulunmuyor.

 

 

 

7. ÖĞRENCİLER İLE HOCALARIN İLETİŞİMİ NASIL?

Ders ve ders dışında hocalardan akademik anlamda her türlü sorunun cevabını almak mümkündür. Hocalara ulaşılabilmesi için pek çok kolaylık sağlanmıştır.

 

 

8. FAKÜLTEDE SOSYAL VE AKADEMİK ALANDA ETKİNLİK, FAALİYET VB. OLUYOR MU? BU ANLAMDA AKTİF Mİ?

Fakültede sık sık konferanslar olmaktadır. Çeşitli toplulukların geleneksel olarak her yıl düzenledikleri etkinlikler yapılmaktadır.

 

 

 

9. ÜNİVERSİTEDEKİ FESTİVAL, KONSER, GÖSTERİ, TİYATRO VB. ETKİNLİKLER NE SIKLIKLA YAPILIYOR?

Üniversitede her yıl bahar şenliği yapılmaktadır. Çeşitli fakülteler bünyesinde bulunan toplulukların da konser ve tiyatro gibi etkinlikleri sık sık düzenlenmektedir. Ancak hukuk fakültesinde bu etkinlikler sadece senede bir kez düzenlenmektedir.

 

 

 

10. ŞEHRİN SOSYAL VE SPORTİF ANLAMDA İMKÂNLARI NELERDİR?

İzmir büyükşehir belediyesinin ve çeşitli ilçe belediyelerinin bünyesinde ücretsiz veya çok cüzi bir ücretle yararlanılabilecek spor salonları bulunmaktadır. Ayrıca Tınaztepe yerleşkesine çok yakın konumda bulunan gençlik merkezleri de ücretsiz olarak hizmet vermektedir. Kapasite olarak çok geniş olmasa da gençlik merkezlerinde ders çalışma alanları, spor salonu ve öğrencilerin kullanımına açılmış çamaşırhane mevcuttur. Yine yerleşkeye çok yakında bulunan Hasan Ağa parkı içinde Gençlik Spor Bakanlığının bir gençlik merkezi bulunmaktadır. Burada öğrenciler ücretsiz olarak kurslardan yararlanabilmektedirler.

Belediye önemli günlerde ücretsiz konserler düzenlemektedir.  Şehirde çeşitli alanlarda fuarlar açılmaktadır. Şehirde genellikle bahar aylarında çeşitli şenlikler düzenlenmektedir.

 

 

 

11. ŞEHİRDEKİ YURT İMKÂNLARI YETERLİ Mİ?

Kız yurtları bakımından sayı oldukça fazla ve yurtlar okula oldukça yakındır. Ancak erkek yurtları kapasite bakımından yetersiz kaldığı gibi ulaşım imkânı olarak da ihtiyacı karşılamamaktadır. Ancak yerleşke çevresinde özel yurtlar ve okulun kendi yurdu bulunmaktadır.

 

 

 

12. ŞEHİR İÇİ ULAŞIM NE DURUMDA?

Şehir içi ulaşımda metro, tren, otobüs, tramvay, dolmuş gibi pek çok seçenek olsa da İzmir’de ulaşımın çok gelişmiş değildir. Özellikle öğrencilerin genel olarak bulunduğu bölge olan Buca’da ulaşım oldukça zordur. Yerleşke içine direkt gelen otobüsler var ancak onlarla da yol genelde çok uzun sürmektedir. Kısa sürede gelen otobüsler ise gün içinde sadece beli saatlerde çalışmaktadır. Yeni metro hattı yapılsa da ne zaman biteceği belli değildir.  Yurtların okula genelde yürüme mesafesinde olması öğrencilerin işini kolaylaştırsa da diğer ilçelere ulaşmak için biraz zamanınızı feda etmeniz gerekmektedir. Tüm bu zorluklara rağmen şehir içi ulaşımda öğrenci bileti ücreti oldukça düşük ve diğer araçlara aktarma kullanmanız mümkündür.

 

 

 

13. FAKÜLTEDE DİL EĞİTİMİ VEYA HAZIRLIK VAR MI?

Fakültede hazırlık eğitimi bulunmamaktadır ancak çeşitli dilleri öğrenebileceğiniz seçmeli dersler vardır.

 

 

 

14. FAKÜLTENİN ULUSAL VE ULUSLARARASI BURS, ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ VS. İMKÂNLARI NELERDİR?

Fakültenin çeşitli ülkelerden okullarla Erasmus anlaşması vardır. Şu an için Mevlana programında bir anlaşması bulunmamaktadır.

 

 

 

15. NEDEN BU FAKÜLTEYİ TERCİH ETMELİLER?

Burada okurken iyi bir eğitim aldığınızı hissedebilirsiniz. Hocalar akademik anlamda oldukça başarılı ve buradan mezun olduğunuzda yapmayı istediğiniz meslekte başarılı olabilecek donanıma sahip olabilirsiniz. Türkiye’nin en eski hukuk fakültelerinden biri olması da tercih edilmesinde etkilidir. Birçok sınavda öğrencilerin gösterdiği başarı burada alınan eğitimin kalitesini göstermektedir. Ayrıca İzmir’de yaşamanın zor yanları olsa da oldukça güzel bir şehirdir ve bir hukuk fakültesi öğrencisi için güzel imkânlara sahiptir.

16.OKULUNUZ ONLINE SÜRECİ NASIL YÖNETTİ?

Dersleri SAKAİ sistemi üzerinden işlenmektedir. Ders esnasında bazen ses ve görüntü kesintileri yaşanmış olsada genel olarak dersler gayet verimli geçmektedir. İşlenen dersler kaydediliyor ve sonrasında ders kaydını tekrar tekrar izleyebiliyoruz. Hocalar PDF ve not paylaşarak dersleri daha da verimli hale getirmeye çalışıyorlar.

https://hukuk.deu.edu.tr/

bottom of page