top of page

16 SORUDA BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ

1. BU OKULUN 2018, 2019, 2020 YILI KONTENJAN VE SIRALAMA BİLGİLERİ NELERDİR?

 

 

 

 

 

 

 

 

2. ÜNİVERSİTENİN KAMPÜS DURUMU NEDİR?

Hukuk fakültesini de içinde barındıran ana kampüsü oldukça büyüktür ve yeterli imkana sahiptir. Sadece fakülte binaları ile sınırlı kalmayıp, sosyal tesisler bakımından da yeterlidir. Spor Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde, çok amaçlı kapalı spor salonu, aerobik ve dans stüdyosu, aletli kondisyon salonu, masa tenisi odası, açık tenis kortu ve çim saha bulunmaktadır. Yine kampüste medikososyal adında  ücretsiz muayene ve diğer sağlık hizmetlerini sağlayan bir birim vardır. Ayrıca kampüsü oldukça temiz olmakla birlikte dumansız hava sahaları da vardır. Şehir dışından üniversiteyi tercih edecek öğrenciler için de kampüsün içerisinde Başkent Üniversitesi Sosyal Tesisler adında konforlu bir yurt bulunmaktadır.

3. FAKÜLTENİN FİZİKİ İMKÂNLARI NELERDİR?

Fakülte İİBF/Hukuk binası olarak tek bir binaymış gibi görünse de ders aldığı yerler tamamen farklıdır. Ayrıca kurgusal duruşma salonu, konferans salonları da mevcuttur. Dersler sadece bu binada işlenmektedir. (İngilizce dersleri ve bazı seçmeli dersler ilgili birimin binasında işlenir.) Aynı şekilde fakülte binasının içinde kantin, yemekhane, pide-kebap salonu; yanında da ‘’Parsy Cafe’’ bulunmaktadır.

4. FAKÜLTENİN NOT SİSTEMİ NEDİR?

Fakültenin not sistemi dönemliktir. Her dönem 1 vize ve 1 final sınavı olmak üzere bir yıl içinde her ders için toplam 4 sınav yapılır.  D: şartlı geçiş ve D+: geçer not şeklindedir. (Yüzlük sistemde D:50-54, D+:55-59 şeklindedir.) Genel ortalamaya genellikle vizelerin %40, finallerin ise %60 etkisi vardır.

Öğretim Ücreti Bursu, Zorunlu İngilizce Hazırlık Programında geçirilecek süreyi de kapsayacak şekildedir. Eğer hazırlık geçilmediyse hazırlık programı için 2 dönem, hukuk programı için de 8 dönemlik ÖSYM bursu kesilmeden devam eder. Destek bursları, kaydının askıya alınması, iki defa disiplin cezası alması, Hazırlık sınıfında üç yarıyıl üst üste başarısız olması, bulunduğu öğretim programında üç yarıyıl üst üste Genel Not Ortalamasının 2.00’ın altına düşmesi durumunda kesilmektedir.

 

5. FAKÜLTEDEKİ ÖĞRETİM GÖREVLİLERİNİN AKADEMİK DURUMU NEDİR?

Fakültede mevcut 10 tane profesör, 4 tane doçent, 10 tane öğretim görevlisi, 16 tane de araştırma görevlisi bulunmaktadır. Oldukça başarılı bir akademik kadroya sahiptir. Hocalarının her biri duayendir.

6. NORMAL ÖĞRETİM İLE İKİNCİ ÖĞRETİM ARASINDA HOCA FARKI VAR MI?

Başkent Üniversitesi Hukuk Fakültesinde ikinci öğretim bulunmamaktadır.

 

7. ÖĞRENCİLER İLE HOCALARIN İLETİŞİMİ NASIL?

Mail yoluyla her zaman hocalara ulaşmak mümkündür. Ayrıca ofis saatleri içinde odalarında olduklarından dolayı bu saatler içinde de görüşme sağlamak mümkündür. Öğrenciler derslerde dersin işleyişi de göz önüne alınarak soru sorabilir ve derse etkin şekilde katılabilir. Hocaların hepsinin iletişimi çok güçlü, öğrencileri ile çok ilgili kişilerdir.

8. FAKÜLTEDE SOSYAL VE AKADEMİK ALANDA ETKİNLİK, FAALİYET VB. OLUYOR MU? BU ANLAMDA AKTİF Mİ?

Her ay mutlaka en az bir etkinlik düzenlenir, örneğin alanında uzman hukukçuları veya dil eğitimi alanında uzman konuklar gelir ve konferans verir, panel düzenlenir. Yine  toplulukların da oldukça fazla etkinliği olmaktadır. Dışardaki hukuk topluluklarının etkinliklerine aktif şekilde katılım sağlama temsilciler yoluyla kolaylaşmaktadır. Ayrıca hukukta kariyer günleri gibi sertifikalı etkinlikler de mümkün olduğunca yapılmaya çalışılmaktadır.

 

 

9. ÜNİVERSİTEDEKİ FESTİVAL, KONSER, GÖSTERİ, TİYATRO VB. ETKİNLİKLER NE SIKLIKLA YAPILIYOR?

Her yılın sonunda bahar şenliği adında mutlaka konser düzenlenir. Yine dans, tiyatro vb. toplulukların sık sık gösterileri olmaktadır. Ayrıca her dönem mutlaka birkaç kez ülkenin kıymetli sanatçıları, politikacıları vb. konuklar gelir ve söyleşi düzenlenmektedir.

 

10. ŞEHRİN SOSYAL VE SPORTİF ANLAMDA İMKÂNLARI NELERDİR?

Kampüsün hemen yanında ve çevresinde birçok sosyal tesis bulunmaktadır. Kampüse yakın birçok market, restoran, kafe gibi imkanlar mevcuttur. Ankara’nın büyükşehir olması sebebiyle sosyal-sportif imkanları da oldukça fazla ve yeterlidir. Bu şehirde sosyal olmamanızın imkanı yok denecek kadar azdır.

 

11. ŞEHİRDEKİ YURT İMKÂNLARI YETERLİ Mİ?

Üniversiteye çok yakın birçok özel yurt ve yine şehir merkezinde birçok devlet yurdu mevcut olmakla birlikte 1+0,1+1 vb. gibi öğrenciye kiralanabilecek daireler de mevcuttur. Özellikle okulun kendi yurdu kampüsün içinde olması sebebiyle tercih edilebilir. Okulun kendi yurdunda, sabah erken saatlerinden akşama kadar faydalanabilecek yemekhane bulunmaktadır. Bununla birlikte yurda ait kuaför, market, kız/erkek mescit, medikososyal sağlık birimi de bulunmaktadır. Yurtta, 2 adet kızlara ait blok 1 adet erkeklere ait blok olmak üzere toplam üç blok vardır. Odaların her gün temizliği yapılmaktadır. Her odanın kendine ait lavabo ve banyosu vardır. Dilerseniz tek kişi, dilerseniz iki kişi kalma imkanı vardır.

12. ŞEHİR İÇİ ULAŞIM NE DURUMDA?

Okulun en güzel özelliklerinden birisi de ücretsiz servislerinin olmasıdır. Sabah okula geliş ve akşam okuldan dönüş olmak üzere semt servisleri, ayrıca her saat Sıhhiye ve Tunus’a ücretsiz servisler mevcuttur. Bunun dışında şehirde ulaşım metro, otobüs, dolmuşla da sağlanabilir.

 

13. FAKÜLTEDE DİL EĞİTİMİ VEYA HAZIRLIK VAR MI?

Hukuk Fakültesi %30 İngilizce olduğundan dolayı hazırlık zorunludur. Ancak hazırlık muafiyet sınavına girip 60 alarak hazırlık okumadan atlanabilir. Şu da belirtilmeli ki derslerin bir kısmını İngilizce aldığı için yabancı dil, Hukuk Fakültesinde çok büyük bir önem taşımaktadır.

 

14. FAKÜLTENİN ULUSAL VE ULUSLARARASI BURS, ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ VS. İMKÂNLARI NELERDİR?

Fakülte Erasmus programını desteklemektedir. Ancak ülkelerdeki hukuk fakültelerinde dersler farklılık göstereceği için diğer bir ülkede alınan derslerin fakültedeki derslerle denkliğinin sağlanması pek mümkün değildir.

 

15. NEDEN BU FAKÜLTEYİ TERCİH ETMELİLER?

Öncelikli olarak söyleyebileceğim şey Ankara gibi büyük bir şehirde, başkentte, hukuk okumak oldukça ayrıdır. İster sosyal imkanlar olsun ister bilgi kaynakları olsun her şey elinizin altında ve geniş kapsamlıdır. Ayrıca okulun kütüphanesinin Türkiye’deki en büyük kütüphanelerden biri olması, biz hukuk fakültesi öğrencilerinin işini oldukça kolaylaştırmaktadır. Bir hukukçunun en çok ihtiyacı olan, her şeyin başında büyük kitapçılar ve kütüphanelerdir. Bu ihtiyacı okulun ve fakültenin en yüksek düzeyde karşılaması bu fakülteyi tercih etmeniz için oldukça önemli bir sebeptir. Yine önemli bir konu olarak akademik kadrosunun oldukça yeterli ve başarılı olması, fiziki imkanlarının birçok okula göre daha fazla olması, ‘’sosyal bir fakülte’’ olması da tercih etmenizde önemli rol oynayacaktır.

16. OKULUNUZ ONLİNE SÜRECİ NASIL YÖNETTİ?

 Fakültemiz online süreci gayet iyi idare etti. Derslerimizde hiçbir aksaklık/sorun yaşanmadı. Hocalarımız gerekli özeni fazlası ile gösterdi. Hocalar çok anlayışlı olduklarından dolayı öğrencileri bunaltmamaktan yana oldular, çoğu derste devamsızlık problemi olmamasına rağmen yine de derslere katılım öğrenciler tarafından aksatılmadı. Hocalarımızın enerjileri çok yüksek olduğundan dolayı bu dönemde öğrencilere büyük bir motivasyon kaynağı oldu. Klasik bir hukuk fakültesi olarak çok ölçücü sınavlar ile beraber fazla stres altına girmemeniz için hazırlanmış sınavlarımız da oldu. Pandemi başından beri bir yıllık süreçte, tüm dersler ve sınavlar online (uzaktan eğitim) şekilde gerçekleştirildi, fakat 2021 Mart itibari ile fakültede mevcut 36 dersten 31 ders online, geri kalan 5 adet seçmeli dersi ise hibrit (seyreltilmiş yüz yüze/online eğitim) şeklinde sürdürme kararı aldı. Okulumuzda ve fakültemizde, güncel olarak ülkedeki vaka sayıları ve virüs etkileri doğrultusunda öğrenciler için en doğru ve onları riske atmayacak kararlar alınmaktadır.

http://hukuk.baskent.edu.tr/kw/index.php

bottom of page