top of page

16 SORUDA ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ

 

1. BU OKULUN 2017, 2018, 2019, 2020 YILI KONTENJAN VE SIRALAMA BİLGİLERİ NELERDİR?

 

 

 

 

2. ÜNİVERSİTENİN KAMPÜS DURUMU NEDİR?

Üniversitemizin 8 adet yerleşkesi bulunmaktadır. Ana kampüs Esenboğa külliyesidir. Ancak hukuk fakültesi Keçiören, Etlik 15 Temmuz şehitleri binasındadır (Batı yerleşkesi). Üniversitemiz yeni olduğu için kampüste çok fazla imkân yoktur ancak hukuk fakültesi Keçiören’de olduğu için bir problem olmamaktadır. 

 

3. FAKÜLTENİN FİZİKİ İMKÂNLARI NELERDİR?

Binada mühendislik ve doğa bilimleri, diş hekimliği ve hukuk fakültesi beraber eğitim almaktadır. En üst katta kütüphane ve çalışma salonu bulunmaktadır. Ancak sınav döneminde yetersiz kalmaktadır. -5. Kat tamamen mescittir ve diyanet tarafından atanmış imamı bulunmaktadır. Binada 2 adet kafeterya ve bina bahçesinde Saklı bahçe denilen bir kafe bulunmaktadır. Duruşma salonları mevcuttur. Fakültenin Esenboğa kampüsüne taşınacağına dair her yıl düzenli olarak spekülatif haberler yapılmakta ve bu haberler rektör tarafından düzenli olarak yalanlanmaktadır. Ancak önümüzdeki birkaç yıl içinde taşınma ihtimali mevcuttur.

 

4. FAKÜLTENİN NOT SİSTEMİ NEDİR?

Fakültede dönemlik sistem uygulanmaktadır. Her dönem bir vize bir final olmaktadır. Geçme notu 60 tır. Ancak notunuz 49-59 arasındaysa ve ortalamanız 2,0’ın üzerindeyse şartlı geçmiş sayılırsınız. Vize %40 final %60 etki etmektedir.

 

5. FAKÜLTEDEKİ ÖĞRETİM GÖREVLİLERİNİN AKADEMİK DURUMU NEDİR?

7 profesör, 9 doçent, 14 doktor öğretim üyesi bulunmaktadır.

 

6. NORMAL ÖĞRETİM İLE İKİNCİ ÖĞRETİM ARASINDA HOCA FARKI VAR MI?

Fakültede ikinci öğretim bulunmamaktadır.

 

7. ÖĞRENCİLER İLE HOCALARIN İLETİŞİMİ NASIL?

Hocalar ve öğrenciler arasındaki iletişimin en güçlü olduğu fakültelerden birisidir. Dekanlık ve hocalar, hoca ve öğrencinin daima iletişimde olmasına çok önem vermektedir. Dolayısıyla derste hocalar soru sormaya teşvik etmekte ve ders içerisinde tartışma açarak öğrencilerin fikirlerini dile getirmeleri sağlanmaktadır. Ek olarak ders aralarında hocalar amfide kalıp 10-15 dakika boyunca öğrencilerden bireysel soru almaktadır. Son olarak, birçok fakültede hocalar maillere çok fazla dönüş yapmazlar ya da asistanlara yönlendirmektedirler. Fakülte hocaları “saygı ve üslup kuralları” çerçevesinde makul ve mantıklı sorulara çok kısa süre içerisinde dönüş yapmaktadır.

 

8. FAKÜLTEDE SOSYAL VE AKADEMİK ALANDA ETKİNLİK, FAALİYET VB. OLUYOR MU? BU ANLAMDA AKTİF Mİ?

Fakülte akademik anlamda çok aktiftir. Arabuluculuk eğitimleri, çalıştaylar, sempozyumlar her yıl düzenlenir. Ek olarak her hafta çarşamba seminerleri dediğimiz çarşamba günü 13.15 gibi başlayıp yaklaşık 1 saat 15 dakika süren seminerler yapılmaktadır. Sosyal aktivite olarak hukuk fakültesi kulüpleri çok aktif değildir ama zaman zaman faaliyetler yapılmaktadır.

 

9. ÜNİVERSİTEDEKİ FESTİVAL, KONSER, GÖSTERİ, TİYATRO VB. ETKİNLİKLER NE SIKLIKLA YAPILIYOR?

Üniversite festival konser konusunda çok aktif değildir. Maalesef rektörün bu konulara çok sıcak bakmadığı söylenmektedir. Her yıl bahar şenliklerinde konserler düzenlenmektedir. Tiyatro konserlere göre daha aktif yapılmaktadır.  Tiyatro kulübü her fırsatta oyunlar sergilemektedir.

 

10. ŞEHRİN SOSYAL VE SPORTİF ANLAMDA İMKÂNLARI NELERDİR?

Fakültenin hemen yanında AVM bulunmaktadır. Ayrıca Keçiören belediyesinin olimpik yüzme havuzu ve fitness salonu bulunmaktadır. Üniversite ile anlaşmalı olduğu için yarı fiyatına yararlanılmaktadır.

 

11. ŞEHİRDEKİ YURT İMKÂNLARI YETERLİ Mİ?

Ankara’da çok fazla üniversite olduğu için yurt konusunda sıkıntılar yaşanmaktadır. Kızlar için özel yurt imkânları çok fazladır ve çoğu özel yurtta okula taşımalı servis mevcuttur. Erkekler için aynı durum mevcut değildir. Fakülte çevresinde 15-20 dk yürüme mesafesinde ucuza ev kiralanabilmektedir.

 

12. ŞEHİR İÇİ ULAŞIM NE DURUMDA?

Ulaşım konusunda çok fazla sıkıntı yaşanmamaktadır. Dolmuş veya ego otobüsleriyle çok rahat ulaşım sağlanabilmektedir. Ankara’nın hemen hemen her yerine metro mevcuttur. Okuldan otobüsle 15 dakikada ivedik metro durağına gidip oradan istediğiniz yere rahatça ulaşabilmektedir. Tek otobüsle ulus sıhhiye Kızılay gibi yerlere gitmek mümkündür.

 

13. FAKÜLTEDE DİL EĞİTİMİ VEYA HAZIRLIK VAR MI?

Üniversitede zorunlu İngilizce hazırlık vardır. Fakültede  %30 İngilizce eğitim yapılmaktadır. Ancak eylül ayında muafiyet sınavı vardır. Geçme notu 69.50 dir.

 

14. FAKÜLTENİN ULUSAL VE ULUSLARARASI BURS, ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ VS. İMKÂNLARI NELERDİR?

Fakültede Erasmus ve Mevlana öğrenci değişim programı bulunmaktadır. Üniversite, değişim programında aldığınız dersleri saymakta böylelikle okul uzamamaktadır. Ayrıca  erasmus imkanları en fazla olan üniversitelerden biridir. Aşağıdaki linklerden anlaşmalı üniversiteleri görebilirsiniz. https://aybu.edu.tr/hukuk/custom_page-546-anlasmali-universiteler(erasmus).html

https://aybu.edu.tr/hukuk/custom_page-546-anlasmali-universiteler(erasmus).html

https://aybu.edu.tr/hukuk/custom_page-545-mevlana-tanitim.html

 

 

15. NEDEN BU FAKÜLTEYİ TERCİH ETMELİLER?

Akademik kariyer düşünen öğrenciler için ideal bir üniversitedir. Üniversite yeni olduğu için Yıldırım Beyazıt mezunu hoca çok fazla olmadığından akademik kariyer yapmak isteyen öğrencilere dekanlık destek vermektedir. Bu sebepten dolayı seçmeli dersler İngilizcedir ve erasmus imkânları fazladır.

16. OKULUNUZ ONLINE SÜRECİ NASIL YÖNETTİ?

 Dersler Microsoft Teams üzerinden işleniyor. Genellikle dersler 1-2 saat civarında olsa da 5-6 saat işleyen hocalarımız bile oluyor. Çoğu dersimiz kaydedilmiyor. Sınavlar genellikle klasik yapıldı. Derslerin işlenebilmesi için Microsoft Teams gibi kaliteli bir platformun tercih edilmesi online süreci sıkıntısız takip edebilmemizi sağladı. Ayrıca internete erişimi olmayan fakülte öğrencilerine dekanlık tarafından internet tedarik edildi. Tüm bunlar dikkate alındığında üniversitemizin online süreci iyi yönettiğini söylemek mümkün.

https://www.aybu.edu.tr/hukuk/contents/files/Bunlar%C4%B1%20Biliyor%20musun_(1).pdf

 

 

https://www.aybu.edu.tr/hukuk/

bottom of page